Θα γίνουν πρόωρες εκλογές; «Να κάνετε κανένα μπάνιο», απάντησε ο Τσίπρας

Με χιούμορ απάντησε ο Αλέξης Τσίπρας, όταν ρωτήθηκε από τους δημοσιογράφους αν θα πάει σε πρόωρες εκλογές, εξερχόμενος από τη συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου του ΣΥΡΙΖΑ. Ο Πρωθυπουργός έδωσε την αποστομωτική απάντηση «να πάτε να κάνετε κανένα μπάνιο», αποφεύγοντας το ερώτημα.

Σήμερα το Πολιτικό Συμβούλιο εξέτασε την στρατηγική του ΣΥΡΙΖΑ για την επόμενη μέρα.

Η συνεδρίαση κράτησε τρεις ώρες και σύμφωνα με κομματικές πηγές αποτυπώθηκαν τα θετικά στοιχεία που καταγράφει η ελληνική οικονομία αλλά και ο χώρος που ανοίγεται μετά τις αποφάσεις του Eurogroup με στόχο τις παρεμβάσεις υπέρ κοινωνικών ομάδων. Οι όποιες παρεμβάσεις θα γίνουν με δεδομένη την υπέρβαση των περίπου 750 εκατομμυρίων που καταγράφονται στο Μεσοπρόθεσμο, συμπλήρωναν οι ίδιες πηγές.

Ο τρόπος των παρεμβάσεων αυτών θα καθοριστεί σε συνεργασία με το οικονομικό επιτελείο το οποίο, θα συνεδριάζει σε τακτά χρονικά διαστήματα προκειμένου να καθοριστούν αυτές οι παρεμβάσεις, τις οποίες αναμένεται να εξαγγείλει ο πρωθυπουργός αρχές Σεπτεμβρίου στη ΔΕΘ. Πρόκειται, μεταξύ άλλων, για φοροελαφρύνσεις υπέρ του κοινωνικού συνόλου, σύμφωνα με τις κομματικές πηγές.

Οι ίδιες πηγές σημειώνουν ότι από τις 21 Αυγούστου και μετά η χώρα βγαίνει και τυπικά από το πρόγραμμα δημοσιονομικής προσαρμογής και μέχρι τις εκλογές το φθινόπωρο του 2019, κυβέρνηση και κόμμα, αναμένεται να προωθήσουν πολιτικές με προοδευτικό πρόσημο χτίζοντας έτσι την επόμενη μέρα της χώρας εκτός μνημονιακών δεσμεύσεων.

Το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ για την επόμενη μέρα θα αποτυπωθεί στην Κ.Ε. του κόμματος, η οποία αναμένεται να πραγματοποιηθεί στα τέλη Αυγούστου. Πιθανότατα να συνεδριάσει για το ίδιο λόγο την ερχόμενη εβδομάδα, η Πολιτική Γραμματεία του κόμματος.

Μερικά από τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ που συμμετείχαν στο Πολιτικό Συμβούλιο: