Σγουρίδης: Αν δεν έρθει η συμφωνία με 180, ρίχνουμε την κυβέρνηση (Βίντεο)

«Έχουμε ξεκαθαρίσει ότι έχουμε κόκκινες γραμμές», δήλωσε ο Παναγιώτης Σγουρίδης , αναφερόμενος στη συμφωνία των Πρεσπών.

Όπως τόνισε, μιλώντας στο «Καλοκαίρι Μαζί στις 7»: «υπάρχουν προϋποθέσεις που έχουν μπει και η διαδικασία προβλέπει να κυρωθεί από τη γειτονική χώρα».

Κληθείς να σχολιάσει το ότι η χώρα έχει υπογράψει τη συμφωνία για το ονοματολογικό της πΓΔΜ, τόνισε ότι «η υπογραφή του Κοτζιά και της κυβέρνησης και όχι της χώρας για να ξεκινήσουν τα προαπαιτούμενα στη γειτονική χώρα και για να ολοκληρωθεί πρέπει να κυρωθεί και από τις δυο χώρες».

Σχετικά με την πρόταση μομφής, την οποία οι Ανεξάρτητοι Έλληνες δεν ψήφισαν και το γεγονός ότι τώρα δηλώνουν πως θα ρίξουν την κυβέρνηση, χαρακτήρισε «μύθο» το ότι διαφώνησαν στην πρόταση μομφής και «μετά τα γύρισαν».

Και εξήγησε: «η πρόταση μομφής είχε δύο σκέλη: το πρώτο ήταν η οικονομία και όποια επιτεύγματα θεωρεί η χώρα ότι έχουν γίνει και το δεύτερο ήταν η συμφωνία. Δεν μπορείς να ψηφίσεις το ένα από τα δύο».

«Ακόμα κι εμείς να ψηφίζαμε την πρόταση μομφής δεν θα μπορούσε να πάρει τους 151 ψήφους και η κυβέρνηση θα μπορούσε να υπογράψει τη συμφωνία», συμπλήρωσε.

«Εξ αρχής λέγαμε για δημοψήφισμα, που δεν πέρασε και για 180 βουλευτές», δήλωσε ο Αντιπρόεδρος των ΑΝΕΛ.

Σχετικά με τη συνεργασία με τον ΣΥΡΙΖΑ, είπε ότι «ήταν έντιμη», σημειώνοντας ότι «κάναμε πράξη την εθνική συμφιλίωση. Αυτά που ο ΣΥΡΙΖΑ ονομάζει αριστερή πολιτική, εμείς τα ονομάζουμε δίκαιη πολιτική» και συμπλήρωσε ότι, «η συνεργασία έγινε για να βγάλουμε τη χώρα στο ξέφωτο και να καταπολεμήσουμε τη διαφθορά».

Ωστόσο, τόνισε, «ρίχνουμε την κυβέρνηση, αν δεν έρθει η συμφωνία με 180 και αποφασίζει ο λαός, είτε με εκλογές είτε με δημοψήφισμα».

Τέλος, κληθείς να σχολιάσει ότι οι γείτονες παραμένουν «Μακεδόνες» στην εθνικότητα και μετά τη συμφωνία των Πρεσπών, είπε ότι «γι’αυτό θεωρούμε ότι ήταν μία κακή συμφωνία».