Πάνος Καμμένος: Εκλογές ή δημοψήφισμα για το Σκοπιανό! Η συμφωνία δεν θα περάσει χωρίς την έγκριση του ελληνικού λαού!

Έκτακτη συνέντευξη Τύπου στο υπουργείο Εθνικής Αμυνας παραχώρησε σήμερα το πρωί ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ και υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Καμμένος.
Αιφνιδιάζοντας τους πάντες δήλωσε ότι: “Δεν θα επιτρέψουμε να έρθει η συμφωνία στη Βουλή χωρίς Δημοψήφισμα, εκλογές ή 180 ψήφους από τη Βουλή”

«Δηλώνω ξεκάθαρα και αναλαμβάνω την ευθύνη ότι δεν πρόκειται να έρθει η συμφωνία χωρίς την έγκριση του ελληνικού λαού», είπε χαρακτηριστικά ο Πάνος Καμμένος, διευκρινίζοντας ότι η συμφωνία θα πρέπει να εγκριθεί από τον ελληνικό λαό «είτε με εκλογές είτε με δημοψήφισμα».

Ωστόσο άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να μην «μπορούμε να κάνουμε τίποτα», στην περίπτωση που η συμφωνία περάσει από τη Βουλή των Ελλήνων με τις ψήφους 180 βουλευτών.

«Αν έρθει η συμφωνία με 151 ψήφους θα αποσυρθώ από την κυβέρνηση και θα πάω στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας να του πω ότι αίρω τη στήριξή μου σε αυτήν την κυβέρνηση και πρέπει να πάμε σε εκλογές», ξεκαθάρισε ο Πάνος Καμμένος.

Ο Υπουργός Άμυνας, ξεκινώντας την ομιλία του, αναφέρθηκε στη χθεσινή του απουσία από το Υπουργικό Συμβούλιο και είπε ότι δεν έκανε τσαλίμια αλλά έλειπε «λόγω του χειρισμού μιας υπόθεσης του υπουργείο Άμυνας».

Κατόπιν αναφέρθηκε στο ζήτημα του Σκοπιανού και είπε:

«Για εμάς το σχέδιο συμφωνίας των Πρεσπών δεν έχει καμία βαρύτητα και δέσμευση για τη χώρα, μέχρι την κύρωσή του από τη Βουλή.

Όλες οι άλλες προϋποθέσεις που έχουν μπει για να ισχύσει, είναι προϋποθέσεις που θα πρέπει να εκπληρώσουν τα Σκόπια. Μέχρι τότε είμαστε με τη συνθήκη του Βουκουρεστίου».

Σημείωσε, επίσης ότι, απαραίτητη προϋπόθεση για να μπουν τα Σκόπια στο ΝΑΤΟ είναι η κύρωση της συμφωνίας, για την οποία είπε ότι «δεν είναι καν έγκυρη, αφού δε φέρει την υπογραφή του προέδρου της πΓΔΜ».

Τόνισε, τέλος ότι τόσο ο Πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, όσο και ο επικεφαλής του ΝΑΤΟ, Γιενς Στόλτενμπεργκ, είπαν ότι «δεν μπορεί να υπάρχει δέσμευση  για είσοδο στο ΝΑΤΟ αν δεν τελειώσει το δημοψήφισμα και η αλλαγή του συντάγματος» της γειτονικής χώρας.