Επ' αόριστον θα ισχύει το μειωμένο ΦΠΑ στο ανατολικό Αιγαίο υπόσχεται η κυβέρνηση

Επ’ αόριστον θα ισχύσει η εφαρμογή του μειωμένου κατά 30% συντελεστή του ΦΠΑ στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, σύμφωνα με τα στελέχη της κυβέρνησης.

Από τις Βρυξέλλες, ο Αλέξης Τσίπρας ερωτηθείς για πόσο καιρό θα διαρκέσει αυτή η ρύθμιση, απάντησε «για όσο διαρκεί η προσφυγική κρίση και όσο είναι εκείνος πρωθυπουργός», σχολιάζοντας ότι «θα είναι για πολύ καιρό ακόμα».

Ο βουλευτής Χίου του ΣΥΡΙΖΑ, Ανδρέας Μιχαηλίδης τόνισε ότι η αναφορά στην ημερομηνία 31/12/2018 στην Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου που δημοσιεύτηκε χθες, γίνεται για καθαρά τυπικούς λόγους. Ανέφερε, ότι μέχρι τις 31/12 θα κυρωθεί στη Βουλή, ώστε να έχει μόνιμο χαρακτήρα.

«Επειδή η υλοποίηση του μειωμένου κατά 30% ΦΠΑ έχει ένα δημοσιονομικό κόστος το οποίο δεν είχε προβλεφθεί στον προϋπολογισμό του 2018, γι’ αυτό και αναφέρεται η συγκεκριμένη ημερομηνία εφαρμογής του μέτρου. Οι Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου έχουν ισχύ για συγκεκριμένη χρονική περίοδο, ως τη λήξη της οποίας πρέπει να εισαχθούν στη Βουλή για κύρωση ώστε να γίνουν νόμος του κράτους. Το μέτρο θα ισχύσει επ’ αόριστον” δήλωσε χαρακτηριστικά.