ΣΥΡΙΖΑ για δηλώσεις Αυγενάκη: Η ΝΔ νομιμοποιεί κάθε περιθωριακή ακροδεξιά κίνηση

“Η χυδαία επίθεση που εξαπέλυσε στον ραδιοφωνικό σταθμό Θέμα 104,6 κατά της κυβέρνησης ο γραμματέας της ΝΔ Λ. Αυγενάκης, με εκφράσεις όπως «πτυελοδοχείο της ελληνικής κοινωνίας», εκθέτουν ανεπανόρθωτα την αξιωματική αντιπολίτευση και τον αρχηγό της κ. Μητσοτάκη. Με αυτόν τον άθλιο λόγο, η ΝΔ προσφέρει κάλυψη και νομιμοποιεί κάθε περιθωριακή ακροδεξιά κίνηση που εμφανίζεται ως αντίδραση για τη συμφωνία των Πρεσπών” ανέφερε το Γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ και συμπλήρωσε:

“Η τραγική ειρωνεία, ωστόσο, για τον κ. Αυγενάκη και το κόμμα του είναι πως και ο ίδιος έγινε δέκτης ύβρεων και επιθέσεων κατά τη διάρκεια της τελετής στην πόλη των Σερρών, κάτι που ο ίδιος αποσιωπά. Ο κ. Μητσοτάκης πέφτει στον λάκκο της άκρας δεξιάς, τον οποίο ο ίδιος άνοιξε. Περιμένουμε να σοβαρευτεί”.

Αυγενάκης: Είναι πολιτικά σκιάχτρα, αποτελούν το πτυελοδοχείο της κοινωνίας

«Έχουν ήδη παραιτηθεί, τους έχει ήδη παραιτήσει η ελληνική κοινωνία. Είναι πολιτικά σκιάχτρα κι απλώς μένεις να οριστεί ημερομηνία των εκλογών για να τους πει ο ελληνικός λαός “άντε πάτε σπίτια σας”»

Ο Γραμματέας Πολιτικής Επιτροπής, της Νέας Δημοκρατίας, χαρακτήρισε τη συμφωνία «κατάπτυστη και ανεκδιήγητη».

«Είναι τόσο μεγάλη η απόρριψη και ο θυμός της κοινωνίας που στην ουσία ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ αποτελούν το πτυελοδοχείο της κοινωνίας», είπε.