Γεωργαντάς (ΝΔ): Η κ. Γεροβασίλη επιμένει να διορίσει τους κομματικούς φίλους του ΣΥΡΙΖΑ

Ο Τομεάρχης Διοικητικής Ανασυγκρότησης της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Κιλκίς, κ. Γιώργος Γεωργαντάς, με αφορμή τις ανεπαρκείς απαντήσεις της κ. Γεροβασίλη στην Επίκαιρη Επερώτηση της Ν.Δ. για το ζήτημα των φωτογραφικών προκηρύξεων για τις θέσεις Γραμματέων, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Κατά τη σημερινή συζήτηση της Επίκαιρης Επερώτησης της Νέας Δημοκρατίας για τις φωτογραφικές προκηρύξεις των Γενικών Γραμματέων, η κυβέρνηση δια της αρμόδιας Υπουργού Όλγας Γεροβασίλη, όχι μόνο δεν έδωσε απαντήσεις αλλά επέδειξε και πρωτοφανή περιφρόνηση προς την κορυφαία αυτή διαδικασία του κοινοβουλευτικού ελέγχου.

Η κ. Γεροβασίλη αρνήθηκε να απαντήσει επί των ερωτημάτων μας τόσο για τις ίδιες τις προκηρύξεις όσο και για την αποδεδειγμένη αποστολή των στοιχείων των φακέλων των υποψηφίων σε τέσσερις Υπουργούς. Ενώ η κυβέρνηση ανακοινώνει την επαναπροκήρυξη 22 θέσεων, αφού αποδεικνύεται επίσημα πια ότι η διαδικασία έχει διαβληθεί και δημιουργεί ακυρωτέες πράξεις, επιμένει να διορίσει στις θέσεις αυτές τους ήδη προεπιλεγέντες κομματικούς φίλους του ΣΥΡΙΖΑ.

Σε ένα πράγμα συμφωνούμε με τα σημερινά λεγόμενα της κ. Υπουργού: η Νέα Δημοκρατία δεν αναγνωρίζει την απαράδεκτη και αναξιοκρατική αυτή διαδικασία -η οποία άλλωστε έχει ήδη απαξιωθεί ηθικά και νομικά- και ως αυριανή Κυβέρνηση της χώρας θα ακυρώσει όποιον διορισμό γίνει μέσω αυτής».