Δανέλλης: Βάζουμε πλάτη στην κυβέρνηση αλλά χωρίς τους ΑΝΕΛ

Την άποψη ότι το Ποτάμι και όσες δυνάμεις προσδιορίζονται ως προοδευτικές θα πρέπει να βάλουν πλάτη στην κυβέρνηση στην περίπτωση που υπάρξουν και άλλες διαρροές από τους ΑΝΕΛ, διατύπωσε ο βουλευτής Σπύρος Δανέλλης.

Όπως είπε, αυτό θα γίνει προκειμένου η κυβέρνηση να φτάσει μέχρι τις εκλογές, είτε αυτές γίνουν τον Μάιο, είτε τον Σεπτέμβριο του 2019, υπό τη βασική προϋπόθεση σε αυτό το σχήμα να μην έχουν συμμετοχή οι ΑΝΕΛ.

«Αν θεωρούμε ότι η συμπόρευση του ΣΥΡΙΖΑ με τους ΑΝΕΛ είναι πραγματικά δυσβάστακτη σε σχέση με το πολιτικό κόστος – πάντα μιλούσαμε για μια μη εκλεκτική συγγένεια που έδειξε τα όριά της σε πάρα πολλές περιπτώσεις -δική μου προσωπική άποψη είναι ότι, αν δεν είμαστε υποκριτές, τότε θα πρέπει να προτείνουμε και εναλλακτική λύση» είπε ο κ. Δανέλλης. «Έρχονται κρίσιμες στιγμές και δεν φτάνει να είσαι εκ του μακρόθεν κριτής και τσάμπα μάγκας. Έρχεται μια στιγμή  που πρέπει να πάρεις δύσκολες αποφάσεις για να έχεις εθνικά χρήσιμα αποτελέσματα», ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Δηλαδή στη θέση των ΑΝΕΛ θα έπρεπε να υπάρχει στήριξη από κάποιες από τις δυνάμεις που αυτοπροσδιορίζονται ως προοδευτικές, μέσα σε ένα συγκεκριμένο προγραμματικό πλαίσιο». Αναρωτήθηκε μάλιστα «πόσοι μήνες μένουν μέχρι τις εκλογές; 8 μήνες; Ένας χρόνος;» και πρόσθεσε: «Γι’ αυτό το χρονικό πλαίσιο, με ένα στενό, συγκεκριμένο προγραμματικό πλαίσιο που θα προβλέπει 1,2, 5 θέματα να μπορέσουμε να δώσουμε μια προοδευτική λύση και να διασφαλίσουμε την επίλυση του μακεδονικού για εθνικό συμφέρον και για τα οικονομικά», είπε στη συνέχεια.

Σημείωσε επίσης ότι: Ήταν η ευκαιρία για τον ΣΥΡΙΖΑ έστω τον τελευταίο χρόνο να αποκτήσει τα δικά του πολιτικά χαρακτηριστικά χωρίς το φρένο των ΑΝΕΛ». Ερωτηθείς αν θα συμμετείχε το Ποτάμι μαζί με τους ΑΝΕΛ απάντησε: «Φοβάμαι ότι δεν μπορούμε να συνυπάρξουμε εμείς με δυνάμεις όπως οι ΑΝΕΛ. Βάζουμε πλάτη αλλά χωρίς τους ΑΝΕΛ. Και νομίζω θα έπρεπε να έχει την ίδια στάση και το ΚΙΝΑΛ. Είναι μια θαυμάσια ευκαιρία για να προχωρήσουν σε προοδευτική κατεύθυνση μια σειρά θέματα που δεν μπορούν να προχωρήσουν με μια κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ».

Σε ερώτηση για τον αν πρόκειται αμιγώς για προσωπική του άποψη ή αν συμβαδίζουν με αυτή τη λογική και άλλα στελέχη στο Ποτάμι απάντησε: «Προφανώς τη μοιράζομαι με κάποιους συντρόφους μου στο Ποτάμι, αλλά δεν θέλω να μιλήσω εξ ονόματος κανενός».