Τσίπρας από το Σίτυ: Να αξιοποιηθεί τώρα το θετικό μομέντουμ της ελληνικής οικονομίας

Να αξιοποιηθεί τώρα το θετικό μομέντουμ της ελληνικής οικονομίας για να στηριχθεί η δυναμική ανάκαμψη της χώρας, κάλεσε ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, από το Σίτυ του Λονδίνου, όπου είχε συνάντηση με σημαίνοντα στελέχη της χρηματοπιστωτικής και επενδυτικής κοινότητας.

«Η πρόσφατη λύση για το χρέος επισφραγίζει το τέλος των προγραμμάτων λιτότητας για την Ελλάδα, ανοίγει έναν καθαρό διάδρομο για το μέλλον της ελληνικής οικονομίας. Η απόφαση του Eurogroup συνιστά αποκατάσταση της αξιοπιστίας της χώρας και θέτει τις βάσεις για τη σταθερή και βιώσιμη έξοδο στις αγορές» δήλωσε χαρακτηριστικά.

«Η Ελλάδα μπορεί να αναδειχθεί σε χώρα-σταθμό για την επιστημονική έρευνα, τις νέες τεχνολογίες, τις νεοφυείς επιχειρήσεις, τα νέα συνεργατικά εγχειρήματα. Η χώρα μας παράγει λαμπρούς νέους επιστήμονες, πολλοί εκ των οποίων διακρίνονται σε ιδιαίτερα απαιτητικούς τομείς της ακαδημαϊκής γνώσης και της αγοράς» είχε τονίσει χθες, κατά τη συνάντηση του με νέους Έλληνες επιστήμονες του Λονδίνου.

Σύφωνα με κυβερνητικές πηγές, η συγκυρία για την ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας είναι ιδιαίτερα ευνοϊκή, κάτι που έδειξε και η χθεσινοβραδινή αναβάθμιση της μακροπρόθεσμης πιστοληπτικής ικανότητας της χώρας σε B+ από τον αμερικανικό οίκο αξιολόγησης Standard & Poor’s.

Στις 18:00 ώρα Ελλάδας, ο Αλέξης Τσίπρας θα συναντηθεί με την πρωθυπουργό της Βρετανίας, Τερέζα Μέι και στη συνέχεια με τον αρχηγό του Εργατικού Κόμματος, Τζέρεμι Κόρμπιν. Νωρίτερα, συνομίλησε με τον Αρχιεπίσκοπο Θυατείρων και Μεγάλης Βρετανίας, Γρηγόριο.