Η συγκίνηση της Περιστέρας με την ατάκα του Αλέξη Τσίπρα (βίντεο)

Για μια ιστορική ημέρα για τη χώρα έκανε λόγο ο πρωθυπουργός, μιλώντας στις κοινοβουλευτικές ομάδες του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ, στο Ζάππειο, μία ημέρα μετά τη συμφωνία στην οποία κατέληξε το Eurogroup.

Ο Αλέξης Τσίπρας είχε δίπλα του τη σύντροφό του, Μπέτυ Μπαζιάνα, η οποία δε σταματούσε να τον χειροκροτά.

Στο τέλος της ομιλίας του, όταν έβγαζε την γραβάτα όλοι σηκώθηκαν όρθιοι και τον χειροκτούσαν.

«Επιτρέψτε μου να κλείσω και με μία προσωπική αναφορά. Εκπλήρωσα το στοίχημα, φόρεσα την γραβάτα. Αλλά πρέπει να σας πω, ότι όλα αυτά τα χρόνια την μάχη την έδινα με την στολή εργασίας, χωρίς την γραβάτα. Όπως την έδινα τη μάχη χωρίς τη γραβάτα και στα επίσημα και στα ανεπίσημα, έτσι θα συνεχίσω και τώρα να την δίνω» είπε χαρακτηριστικά ο Αλέξης Τσίπρας.

Ο πρωθυπουργός έκανε αναφορά στον ελληνικό λαό και τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει. «Γιατί ο ελληνικός λαός έχει να κερδίσει ακόμη πολλές μεγάλες μάχες. Κι εμείς να το γνωρίζουμε: Κερδίσαμε μια μάχη, όχι όμως τον πόλεμο. Ο πόλεμος είναι εκεί έξω. Υπάρχουν συμπολίτες μας που ακόμα χρειάζονται συμπαράσταση, αγώνα, μάχη. Υπάρχουν αδικίες που πρέπει να αποκαταστήσουμε και θα δώσουμε τη μάχη για να τις αποκαταστήσουμε. Και κάθε φορά που θα πετυχαίνουμε νίκες, θα φοράμε και γραβάτες».

Εκείνη τη στιγμή, η Μπέτυ Μπαζιάνα σταμάτησε να χειροκροτά και φάνηκε συγκινημένη από τα όσα είπε ο Αλέξης Τσίπρας.

Δείτε το στιγμιότυπο στο video από το 26:10.