Αντίστροφη μέτρηση για τη «φιέστα» στο Ζάππειο - Πυρετώδεις προετοιμασίες

Πυρετώδεις είναι οι προετοιμασίες στο Μέγαρο Μαξίμου αλλά και την Κουμουνδούρου για την αποψινή ομιλία του Αλέξη Τσίπρα στο αίθριο του Ζαππείου Μεγάρου, που αναμένεται να ξεκινήσει στις 19:30.

H ομιλία του πρωθυπουργού, που έχει προσλάβει χαρακτήρα φιέστας, θα γίνει στις Κοινοβουλευτικές ομάδες του ΣΥΡΙΖΑ και των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, καθώς η κυβέρνηση μιλάει για ιστορική απόφαση του Eurogroup σε ότι αφορά την βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους.

Η αντίστροφη μέτρηση έχει ήδη ξεκινήσει. Ήδη στο χώρο του Ζαππείου βρίσκονται ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις που ελέγχουν τον χώρο του Ζαππείου ενώ σε πλήρη εξέλιξη είναι και οι προετοιμασίες για το στήσιμο του σκηνικού.

Το περιεχόμενο της ομιλίας του πρωθυπουργού θα αφορά στην επιστροφή της χώρας στην κανονικότητα, στο τέλος των μνημονίων και της επιτροπείας, ενώ ο πρωθυπουργός αναμένεται να δώσει απαντήσεις στα κόμματα της αντιπολίτευσης που μιλούν για παράταση της επιτήρησης μέχρι το 2060.

Ο Πάνος Καμμένος, ο οποίος βρίσκεται στην Κύπρο, αναμένεται να επιστρέψει το απόγευμα στην Αθήνα και να μεταβεί άμεσα στο Ζάππειο.

Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι από το πρωί έχουν πάρει φωτιά τα τηλέφωνα προς στους βουλευτές, προκειμένου να επιστρέψουν από την επαρχία για να δώσουν όλοι το παρών στην εκδήλωση.

Το ενδιαφέρον ωστόσο δίνεται στο αν ο Αλέξης Τσίπρας θα φορέσει τελικά την περιβόητη… γραβάτα.

Πολλοί σύντροφοί του μάλιστα προεξοφλούν ότι ο πρωθυπουργός θα τηρήσει την υπόσχεση που είχε δώσει στις 24 Ιανουαρίου του 2015, όταν είχε δηλώσει πως θα φορέσει γραβάτα όταν επέλθει η συμφωνία για το κούρεμα του χρέους.

Σήμερα το πρωί, το συγκεκριμένο θέμα έγινε αντικείμενο συζήτησης μεταξύ του Προέδρου της Δημοκρατίας και του πρωθυπουργού ο οποίος είπε τόνισε “Τα στοιχήματα πρέπει να εκπληρώνονται όταν κερδίζονται και ότι για να φορέσει γραβάτα θα πρέπει πρώτα να βρει πουκάμισο”.

Αναμένουμε…