ΣΥΡΙΖΑ: Εκθέτουν τον Μητσοτάκη οι εξελίξεις για τα επτά στελέχη του ΚΕΕΛΠΝΟ

«Τα στοιχεία σχετικά με την εισαγγελική πρόταση για τις 22 παράνομες προσλήψεις στο ΚΕΕΛΠΝΟ για λογαριασμό του τότε υπουργού Υγείας της κυβέρνησης Σαμαρά και νυν αντιπροέδρου της Νέας Δημοκρατίας, Άδωνη Γεωργιάδη, που φέρνει στο φως της δημοσιότητας η Εφημερίδα των Συντακτών, αναδεικνύουν την τεράστια ζημιά που έχει προκαλέσει στη δημόσια υγεία το κόμμα του Κυριάκου Μητσοτάκη», τονίζει ο ΣΥΡΙΖΑ σε ανακοίνωσή του.

Στη συνέχεια αναφέρει ότι: Τα επτά στελέχη του ΚΕΕΛΠΝΟ που μεθόδευσαν τις συγκεκριμένες προσλήψεις βαρύνονται με σωρεία κατηγοριών που περιλαμβάνει ακόμα και κακουργήματα. Μάλιστα, όπως επισημαίνει το δημοσίευμα, οι 22 αυτοί προσληφθέντες, οι οποίοι μισθοδοτούνταν με χρήματα του δημοσίου, δεν εργάστηκαν ποτέ για το ΚΕΕΛΠΝΟ, αλλά διατέθηκαν στο υπουργικό γραφείο του Αδ. Γεωργιάδη! Επιπλέον, σύμφωνα με το ρεπορτάζ, το κόστος της μισθοδοσίας τους για την περίοδο 2013-14 ανήλθε μαζί με τις υπερωρίες στα 252.000 ευρώ.

Ο ΣΥΡΙΖΑ σημειώνει ότι «η συγκεκριμένη εξέλιξη εκθέτει ανεπανόρθωτα τον επικεφαλής της ΝΔ, Κυριάκο Μητσοτάκη» και σε ό, τι αφορά τον ίδιο τον κ. Γεωργιάδη, αναρωτιέται «αν χαρακτηρίζει τη συγκεκριμένη υπόθεση ως «σκευωρία», όπως έκανε και για την υπόθεση Novartis;«.

Επίσης υπογραμμίζει, οτι «η υπόθεση του ΚΕΕΛΠΝΟ αναδεικνύει πως ο κρίσιμος τομέας της υγείας χρησιμοποιήθηκε από τη ΝΔ ως πεδίο διαπλοκής, μίζας και εξυπηρέτησης ημετέρων» για να σχολιάσει, τελικά, ότι «η αριστεία του Κ. Μητσοτάκη κοντεύει να καταντήσει ως το πιο σύντομο ανέκδοτο».

Προτεινόμενα για εσάς