ΝΔ: "Ξηλώνουν μεταρρυθμίσεις που έχουν ήδη επιτευχθεί, γυρίζοντας την Ελλάδα στο παρελθόν"

“Εύκολα λόγια” χαρακτήρισε ο εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, Κ. Καραγκούνης, τα όσα ανέφερε ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στην πρώτη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου, κατηγορώντας παράλληλα τους νέους Υπουργούς ότι προωθούν το «ξήλωμα των μεταρρυθμίσεων» που έχουν επιτευχθεί.

«Εκείνοι που είχαν εναντιωθεί απέναντι σε κάθε μεταρρύθμιση, σήμερα ως υπεύθυνη κυβέρνηση, μιλούν για αναγκαίες μεταρρυθμίσεις. Όμως, οι ανακοινώσεις από τους αρμόδιους Υπουργούς σε κρίσιμους τομείς υποδεικνύουν ότι αναφέρονται σε ξήλωμα των μεταρρυθμίσεων, που ήδη έχουν επιτευχθεί, γυρίζοντας την Ελλάδα στο παρελθόν», παρατήρησε ο κ. Καραγκούνης.

Σχολιάζοντας μάλιστα τις σχετικές εξαγγελίες των νέων Υπουργών προειδοποίησε ότι η διακοπή κάθε ιδιωτικοποίησης της ΔΕΗ, στον ΑΔΜΗΕ, στον ΟΛΠ, στα περιφερειακά αεροδρόμια, η επαναφορά των πλεοναζόντων δημοσίων υπαλλήλων, αλλά και η επαναφορά του ασύλου και των αιώνιων φοιτητών, θα οδηγήσουν την Ελλάδα, όχι μόνον σε σύγκρουση με τους εταίρους, αλλά και με την κοινή λογική, αφού έσοδα που έχουν ήδη προϋπολογιστεί ακυρώνονται.

Όπως είπε ο κ. Καραγκούνης, έντιμο θα ήταν εκ μέρους του Πρωθυπουργού να ενημερώσει τους πολίτες από ποιους πόρους θα χρηματοδοτήσει το κόστος των εξαγγελιών του, αλλά και τους κινδύνους που ανακύπτουν για την ισότιμη παραμονή της χώρας στο ευρώ. «Η κατεδάφιση όσων επιτεύχθηκαν σε μεταρρυθμίσεις και σε δημοσιονομική ισορροπία, καθώς και η αποδυνάμωση της αξιοπιστίας που κέρδισε η χώρα, δεν δικαιολογούνται, ούτε συγχωρούνται. Δυστυχώς, “το νέο μοντέλο διακυβέρνησης Τσίπρα” φαίνεται ότι θα δικαιώσει τις χειρότερες ανησυχίες μας», εκτίμησε.