Μπακογιάννη: Επιλεκτικός αποχαρακτηρισμός εγγράφων από Κοτζιά

Για επιλεκτικό αποχαρακτηρισμό εγγράφων που δημιουργεί εντυπώσεις έκανε λόγο η βουλευτής της ΝΔ, Ντόρα Μπακογιάννη, αναφερόμενη σε έγγραφα που κατέθεσε στα πρακτικά της Βουλής ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Κοτζιάς, κατά τη συζήτηση επί της πρότασης δυσπιστίας.

«Ζήτησα χθες να καταθέσει ο κ. Κοτζιάς όλα τα έγγραφα από τις διαπραγματεύσεις μέχρι σήμερα. Ο κ. Κοτζιάς κατέθεσε διαβαθμισμένα έγγραφα. Οφείλω να καταθέσω στην Βουλή τρία έγγραφα που δεν είναι αποχαρακτηρισμένα» σημείωσε.

Σύμφωνα με την ίδια, το πρώτο έγγραφο αποτελεί την αιτιολογική έκθεση της απόφασης της Χάγης και λέει ρητά ότι η Ελλάδα πάραυτα αρνήθηκε την ονομασία «Μακεδονία- Σκόπια».

Το δεύτερο ήταν μια επιστολή της προς τον Μιλοσόσκι, στην οποία η κυρία Μπακογιάννη αρνείται τη δημιουργία κοινής επιτροπής για τα σχολικά βιβλία, «γιατί η Ιστορία είναι μια επιστήμη που δεν γράφεται από επιτροπές».

Το τρίτο είναι ένα μη διαβαθμισμένο έγγραφα της Αμερικάνικης πρεσβείας, στο οποίο ο πρέσβης ενημερώνει τις ΗΠΑ πως ο τότε επικεφαλής των Σκοπίων, Ν. Γκρουέφσκι, του είπε ότι «οι Έλληνες επιμένουν στο θέμα της ιθαγένειες και θέλουν να βάλουν χέρι στη γλώσσα μας».

in.gr