Γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ μιλά για "εθνικιστικό κατήφορο της ΝΔ"

Η ΝΔ πλειοδοτεί με τη Χρυσή Αυγή σε ακραίο εθνικιστικό παροξυσμό. Ο εθνικιστικός κατήφορος της Ν.Δ. δεν έχει τέλος. Λίγες ώρες μετά τον χρυσαυγίτη Μπαρμπαρούση, που ζητούσε κεφάλια στις Πρέσπες, ο βουλευτής της ΝΔ, Γ. Κασαπίδης, κατηγορούσε από το βήμα της Βουλής βουλευτές του ελληνικού Κοινοβουλίου για εσχάτη προδοσία.

Η Ν.Δ. επιβεβαιώνει πως με την εμφυλιοπολεμική ρητορική της όχι μόνο νεκρανάστησε φασίζουσες συμπεριφορές, αλλά προσπαθεί να πλειοδοτήσει με τη Χρυσή Αυγή σε ακραίο εθνικιστικό παροξυσμό. Ο κ. Μητσοτάκης θα έπρεπε να τρομάζει από την εικόνα του τέρατος και όχι να προσπαθεί να του μοιάσει” τονίζει σε σημερινή ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ.

Είναι πλέον φανερό, πως Μαξίμου και Κουμουνδούρου επιχειρούν να ταυτοποιήσουν την αρνητική στάση της αξιωματικής αντιπολίτευσης για τη συμφωνία Τσίπρα-Ζάεφ με τη ρητορική της Χρυσής Αυγής. Πολλά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ σημειώνουν πως “η ΝΔ προσπαθεί να γίνει αρεστή σε ακραία στοιχεία της ελληνικής κοινωνίας“, ενώ υποστηρίζουν πως “τις θέσεις της αξιωματικής αντιπολίτευσης καθορίζουν οι Σαμαράς και Γεωργιάδης“, θέλοντας προφανώς να υποτιμήσουν την ισχύ του Κυριάκου Μητσοτάκη.

«Η ΝΔ έχει ανοίξει με τη στάση της το κουτί της Πανδώρας. Έχει απελευθερώσει τα πιο αντιδραστικά αντανακλαστικά ακραίων κύκλων και έχει νομιμοποιήσει το τέρας του εθνικισμού. Ακραίες ιδεολογίες, που μέχρι πριν από λίγο καιρό θεωρούνταν νεκρές βρήκαν την ευκαιρία να αναστηθούν, χάρη στα μισαλλόδοξα κηρύγματα του κ. Μητσοτάκη και ηγετικών κύκλων της Νέας Δημοκρατίας» δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Δημήτρης Τζανακόπουλος.

Βέβαια, όλα τα παραπάνω είναι μια προσπάθεια του ΣΥΡΙΖΑ να κυριαρχήσει στο χώρο του κέντρου. Από τη Κουμουνδούρου επιθυμούν να προσεγγίσουν τους αναποφάσιστους κεντρώους, οι οποίοι δεν γοητεύονται από τον πολιτικό λόγο του Κινήματος Αλλαγής. “Η γραμμή Σαμαρά απομακρύνει τη Νέα Δημοκρατία από το κέντρο και τις φιλελεύθερες αρχές της“, δήλωσε μόλις χθες η Ράνια Σβίγγου, ούσα πλήρως εναρμονισμένη στη στρατηγική διεύρυνσης που ακολουθεί το τελευταίο διάστημα το κόμμα της.