Υπουργός Οικονομικών: Δύσκολη χρονιά το 2015

Δύσκολη χαρακτήρισε την τρέχουσα χρονιά ο αναπληρωτής Υπουργός Οικονομικών Δημήτρης Μάρδας.

Μιλώντας το πρωί στον ραδιοσταθμό Αθήνα 9,84 τόνισε ότι «το 2015 είναι δύσκολη χρονιά, διότι υπάρχει μία διαδικασία προσαρμογής, η οποία πρέπει να γίνει ταχύτατα και αυτό είναι ένα στοιχείο επιτυχίας που πρέπει να κυνηγήσουμε. Από εκεί και πέρα θα δούμε τι ακριβώς πρέπει να γίνει» και επισήμανε ότι «το ποιος θα είναι ο μηχανισμός εποπτείας από εδώ και στο εξής υπάρχει και σε επίπεδο ΕE. Έχουν θεσμοθετηθεί κάποιες διαδικασίες, εδώ και αρκετό χρονικό διάστημα».

Παράλληλα πρόσθεσε ότι «εκ των πραγμάτων, δεν μπορείς να μην συνεννοείσαι στο πλαίσιο της Ε.Ε. Θα δούμε τι ακριβώς θα αποφασιστεί ως πλαίσιο συνεργασίας και από εκεί και πέρα θα κινηθούμε σε αυτό το πλαίσιο». Επισήμανε πως πρέπει να γίνουν τα αυτονόητα «διότι μπορούν να μας δώσουν πολλά χρήματα ή μπορεί να εξοικονομήσουν πρόσθετα χρήματα, τα οποία, αυτή τη στιγμή, δεν τα βλέπουμε».

Για το σκέλος των δαπανών ανέφερε ότι «πρέπει να προσπαθήσουμε να περιορίσουμε όσο το δυνατόν περισσότερο τη σπατάλη, η οποία εξακολουθεί να υφίσταται. Αν κινηθούμε προς μια τέτοια κατεύθυνση και τα καταφέρουμε, θα έχουμε μεγαλύτερη άνεση στη διαχείριση των πόρων του κράτους. Αρχίζουμε με τους χώρους που έχουμε μελετήσει. Έχουμε ήδη στα χέρια μας τη μέθοδο για το τι πρέπει να κάνουμε – είναι και δουλειές ετών -, οπότε βρισκόμαστε σε πλεονεκτική θέση σε σχέση με άλλους του παρελθόντος που έμπαιναν σε ένα Υπουργείο και ξεκινούσαν να μάθουν τι ακριβώς συμβαίνει και τι υπάρχει».