Ο Πατούλης κατακεραυνώνει την Δούρου για τον ΧΥΤΑ Φυλής, ζητώντας την επέμβαση της Δικαιοσύνης

Την περιφερειάρχη Αττικής, Ρένα Δούρου θεωρεί υπεύθυνη ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ, Γιώργος Πατούλης, για τη συσσώρευση χιλιάδων τόνων απορριμμάτων συσσωρεύονται στους δρόμους του Λεκανοπεδίου, επειδή εξακολουθεί να παραμένει μια βδομάδα κλειστός ο ΧΥΤΑ της Φυλής.

Ο κ. Πατούλης, αναφέρει ότι η επίσημη δικαιολογία ήταν η επαπειλούμενη κατάρρευση σε ένα πρανές και η ανάγκη εργασιών συντήρησης έως χθες Πέμπτη. «Δυστυχώς όμως και σήμερα Παρασκευή, ο ΧΥΤΑ παραμένει κλειστός» τονίζει και απευθύνει τέσσερα ερωτήματα προς την Περιφερειάρχη:

– Γιατί δεν δόθηκε άλλο μέτωπο εργασίας για απόθεση;

– Υπάρχει σχέδιο διαχείρισης έκτακτης ανάγκης;

– Μας κρύβει η Περιφέρεια Αττικής ότι τα πράγματα είναι ακόμα χειρότερα με τον ΧΥΤΑ και έχουμε φτάσει πλέον στα όρια κορεσμού του, γι’ αυτό και δεν μπορεί πράγματι να υπάρξει άλλο μέτωπο εργασίας;

– Ως πότε θα αγνοεί η κ. Δούρου τις διαρκείς επισημάνσεις της ΚΕΔΕ για το πολύ πιθανό ενδεχόμενο σύντομα η Αττική να ζήσει στιγμές Νάπολης, εξαιτίας της αδυναμίας να δώσει λύση στο πρόβλημα των απορριμμάτων της.

 «Η ώρα επέμβασης της δικαιοσύνης είναι τώρα» καταλήγει ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ.

 

«Πυρά» κατά Σκουρλέτη

Ο Γιώργος Πατούλης παράλληλα, εξαπέλυσε «πυρά» και εναντίον του υπουργού Εσωτερικών, Πάνου Σκουρλέτη, λέγοντας ότι «ο κ. Σκουρλέτης δεν αξίζει να είναι υπουργός της Αυτοδιοίκησης».

Ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ, απαντώντας στα «όσα απαξιωτικά για την Αυτοδιοίκηση» τονισε ότι οι δηλώσεις του κ. Σκουρλέτη, «αναδεικνύουν το πολιτικό ήθος του».

Πρόσθεσε επίσης ότι κατεστημένο δεν είναι η ΚΕΔΕ, αλλά «ο κ. Σκουρλέτης, ως μέλος της σημερινής κυβέρνησης και της Κοινοβουλευτικής Ομάδας ενός κόμματος, που ήρθαν στην εξουσία υποσχόμενοι να σκίσουν τα μνημόνια αλλά στη συνέχεια ως κυβέρνηση και ως υπουργός ψηφίζουν ακόμη πιο σκληρά μνημόνια, μειώνουν μισθούς και συντάξεις, υποθηκεύουν τη δημόσια περιουσία, ξεπουλούν την Πατρίδα και τα εθνικά συμφέροντα, για να είναι αρεστοί στους δανειστές και για να διατηρήσει ο ίδιος, την υπουργική του καρέκλα».