Καμμένος: Να ασκηθεί ποινική δίωξη για τον Μπαρμπαρούση για εσχάτη προδοσία (βίντεο)

Παρέμβαση για την προτροπή του βουλευτή της ΧΑ, Κωνσταντίνου Μπαρμπαρούση για πραξικόπημα, έκανε στη Βουλή ο Πάνος Καμμένος.

«Σε αυτή την αίθουσα εκλήθη η ηγεσία του στρατού να συλλάβει τον πρωθυπουργό, τον ΠτΔ και τον υπουργό Εθνικής Άμυνας. Ο κ. Μπαρμπαρούσης χειροκροτούμενος από τους βουλευτές της ΧΑ διέπραξε σοβαρό ποινικό αδίκημα. Υπήρξε παραβίαση του ποινική κώδικα του άρθρου που αναφέρεται σε πράξη εσχάτης προδοσίας και του άρθρου που αναφέρεται σε πράξη προπαρασκευαστικής κατάλυσης του πολιτεύματος.

Ζητώ να ασκηθεί ποινική δίωξη κατά του κ. Μπαρμπαρούση και κατά της ΧΑ και να γίνει άμεση άρση της βουλευτικής ασυλίας.

Δεν μπορούμε να παίζουμε με το πολίτευμα της χώρας και με το στρατό.

Την ποινική δίωξη θα την ασκήσει η δικαιοσύνη. Εμείς αναφέρουμε το αίτημα ή να υπάρξει ανάκληση εκ μέρους της ΧΑ που διέπραξε το έγκλημα . Δεν πρέπει να αφήνονται σκιές κατά του στρατεύματος» είπε ο κ. Καμμένος, ενώ εμφανίστηκε βέβαιος πως οι ένοπλες δυνάμεις δεν πρόκειται να ανταποκριθούν σε τέτοιου είδους εκκλήσεις:

“Τα στελέχη του στρατού ορκίζονται στο σύνταγμα, προστατεύουν το πολίτευμα της χώρας, προστατεύουν τη Δημοκρατία, δεν μπορούν να καλούνται να καταλύσουν το πολίτευμα. Ο στρατός δεν πρόκειται με κανένα τρόπο να ανταποκριθεί σε τέτοιους είδους εκκλήσεις. Τέτοιες πράξεις οδήγησαν σε απώλεια ελληνικού εδάφους”.