Κουμουτσάκος: Σε πρωτόγνωρο σημείο το θράσος της Άγκυρας επί ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ

Το θράσος της Άγκυρας έχει φτάσει σε σημείο πρωτόγνωρο επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, τονίζει ο τομεάρχης εξωτερικών της Νέας Δημοκρατίας Γιώργος Κουμουτσάκος, με αφορμή τις δηλώσεις Τσαβούσογλου ότι “δεν θα γίνει δεκτή καμία υποχώρηση σε Αιγαίο και Κύπρο”.

Όπως επισημαίνει ο κ. Κουμουτσάκος, οι νέες προκλήσεις Τσαβούσογλου υπηρετούν τον προεκλογικό εθνικιστικό ανταγωνισμό στη γείτονα, αυτό όμως δεν μπορεί να συνιστά άλλοθι για την τουρκική προκλητικότητα.

“Πόσο μάλλον που οι δηλώσεις του Τούρκου ΥΠΕΞ περιέχουν απαράδεκτους ισχυρισμούς για το Αιγαίο, απειλές για έρευνες στην κυπριακή ΑΟΖ και απόπειρα εκβιασμού της Ελλάδας σε ό,τι αφορά τους δυο στρατιωτικούς μας που παράνομα εξακολουθούν να κρατούν”.

Σύμφωνα με τον αρμόδιο τομεάρχη του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, το θράσος της Άγκυρας έχει φτάσει σε σημείο πρωτόγνωρο επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.

“Την καλούμε λοιπόν, έστω και τώρα, να αρθεί στο ύψος των περιστάσεων. Να προβεί στα αναγκαία διαβήματα και να κινητοποιήσει άμεσα τις διεθνείς συμμαχίες της χώρας, έτσι ώστε οι ελληνο/τουρκικές σχέσεις να σταματήσουν να είναι πεδίο εύκολης άσκησης για την τουρκική αναθεωρητική στρατηγική” πρόσθεσε.

Καταλήγοντας σημείωσε πως “αδράνεια και ολιγωρία αυξάνουν υπαρκτούς κινδύνους”.