Νέα πρόκληση Τσαβούσογλου: Ούτε πουλί στο Αιγαίο χωρίς την άδειά μας- Ξεκινάμε έρευνες στην Κύπρο

Σε συνέντευξή του σε Τουρκικά Μέσα, ο Τούρκος ΥΠΕΞ Μεβλούτ Τσαβούσογλου συνέχισε τις προκλητικές δηλώσεις του προς την Ελλάδα.

Σε ραδιοφωνική του συνέντευξη και ερωτηθείς για τις έρευνες για φυσικό αέριο τόνισε ότι: «Όχι μόνο κατά την διάρκεια της δικής μας διακυβέρνησης αλλά και πριν δεν έχει γίνει αλλαγή στο καθεστώς στο Αιγαίο. Δεν θα το επιτρέψουμε αυτό. Ακόμη και σε κάποια έρευνα δεν πρόκειται να δώσουμε άδεια ούτε σε πουλί στο Αιγαίο. Δεν θα γίνει δεκτή καμία υποχώρηση στο Αιγαίο και στην Κύπρο τώρα ξεκινάμε κι εμείς τις έρευνες στην Κύπρο. Τους τελευταίους μήνες εμποδίσαμε γεωτρήσεις και διώξαμε τους Ιταλούς. Δεν θα αποτρέψουμε να πάρει κανείς τα δικαιώματα των Τουρκοκυπρίων».
Ενώ σε άλλη συνέντευξή του σε τηλεοπτικό σταθμό ο κ. Τσαβούσογλου προχώρησε σε νέες έμμεσες απειλές κατά των δύο Ελλήνων στρατιωτικών σημειώνοντας: «γνωρίζουμε πως οι Έλληνες πολιτικοί ήθελαν να τους δώσουν αλλά η Δύση άσκησε πίεση και άλλαξε η κατάσταση. Αν η Ελλάδα δεν μας τους δώσει αύριο και η δική μας στάση σε ίδια θέματα θα είναι διαφορετική».

Προτεινόμενα για εσάς