Καμμένος: Θα ενημερώσω ΕΕ και ΝΑΤΟ για τις απειλές της Τουρκίας περί απαγωγής των "8"

Το ΝΑΤΟ και την Ευρωπαϊκή Ένωση θα ενημερώσει ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Καμμένος, για τις απειλές της Τουρκίας περί απαγωγής των οκτώ τούρκων αξιωματικών που αποφυλακίστηκαν και φυλάσσονται επι 24ώρου.

Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας τόνισε πως μετά την τετραμερή άσκηση «Salamis Storm 2018» θα ενημερώσει για τις απειλές του Τούρκου αντιπροέδρου Μπεκίρ Μποζντάγ, για τη διαταγή απαγωγής των 8 Τούρκων στρατιωτικών.

Επίσης ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ, είπε πως η ανακοίνωση από την Άγκυρα είναι η καλύτερη απόδειξη για το ότι η Τουρκία παραβιάζει το διεθνές δίκαιο, τις διεθνείς συνθήκες και προσπαθεί να δυναμιτίσει τις προσπάθειες ειρηνικής συνύπαρξης στην περιοχή.

Αναλυτικά η δήλωση του Πάνου Καμμένου:

«Θα τους ενημερώσω και για τη χθεσινή δήλωση του αντιπροέδρου της τουρκικής κυβέρνησης που προανήγγειλε κάθε ηθικής, κανόνα, διεθνούς δικαίου την πολεμική ουσιαστικά επιχείρηση που έχει ήδη διατάξει για την απαγωγή σε ξένη χώρα, σε σύμμαχο χώρα, του ΝΑΤΟ, των Τούρκων στρατιωτικών που η ελληνική δικαιοσύνη λόγω της παρέλευσης του 18μηνου αποφάσισε να απελευθερώσει. Το ίδιο θα κάνω στην Ευρωπαϊκή Ένωση, στα πλαίσια της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του ΝΑΤΟ, η ανακοίνωση του Τούρκου αντιπροέδρου ήταν πραγματικά εξαιρετική για να μπορέσουμε να αποδείξουμε με τον πιο απλό τρόπο πως η Τουρκία παραβιάζει το διεθνές δίκαιο, τις διεθνείς συνθήκες και προσπαθεί να δυναμιτίσει τις προσπάθειες ειρηνικής συνύπαρξης στην περιοχή. Πως δηλαδή μια σύμμαχος προαναγγέλλει εντός μιας άλλης χώρας της συμμαχίας ουσιαστικά παράνομη πολεμική επιχείρηση».