Λεβέντης: Γραμμή προδοσίας η σύνθετη ονομασία για το Σκοπιανό

Για τις τελευταίες εξελίξεις αναφορικά με το ζήτημα της ονομασίας της πΓΔΜ, μίλησε σε ραδιοφωνική του συνέντευξη, ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων, Βασίλης Λεβέντης.

Ο κ. Λεβέντης τόνισε πως «εάν θέλει να πάρει την ευθύνη στις πλάτες του και απέναντι στην ιστορία, ας την αναλάβει ο κ. Τσίπρας και ας φέρει στη Βουλή τη συμφωνία με τον όρο “Μακεδονία”».

Σύμφωνα με όσα είπε ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων στον ραδιοφωνικό σταθμό «Θέμα», το κόμμα του θεωρεί ότι η εθνική γραμμή της σύνθετης ονομασίας με τον όρο «Μακεδονία» αποτελεί γραμμή προδοσίας και τέτοια συμφωνία δεν την ψηφίζει. Όπως ανέφερε, το πιο αλυτρωτικό είναι το θέμα της ονομασίας.

«Αυτό θέλουν να πάρουν οι Σκοπιανοί και μετά θα ενταχθούν σε ΝΑΤΟ και Ευρωπαϊκή Ένωση χωρίς να έχουν αλλάξει το Σύνταγμά τους», ανέφερε ο κ. Λεβέντης, ο οποίος πρόσθεσε: «Το πρόβλημα των Σκοπίων δεν είναι όσοι έχουν αναγνωρίσει τη χώρα τους ως Μακεδονία, αλλά τι θα κάνει η Ελλάδα, αυτό προέχει».

Τέλος, ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων υποστήριξε ότι η χώρα μας πληρώνει τον λογαριασμό των τελευταίων δέκα χρόνων που δεν έκανε μεταρρυθμίσεις και αντ’ αυτού ο ΣΥΡΙΖΑ υπόσχεται προσλήψεις στον δημόσιο τομέα. Εκτίμησε ότι οι εκλογές θα γίνουν το φθινόπωρο. Σε ερώτηση για το εάν θα συνεργαστεί με κάποια κυβέρνηση, απάντησε: «Η Ένωση Κεντρώων δεν πρόκειται να γίνει τσόντα κανενός, όπως έγιναν ΔΗΜΑΡ, ΑΝΕΛ και ΛΑΟΣ».