Τζανακόπουλος: Αν δεν συμφωνηθούν όλα, δεν υπάρχει συμφωνία με την ΠΓΔΜ (video)

Πρέπει να είμαστε υπομονετικοί για να υπάρξει μια καλή συμφωνία, είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος, επαναλαμβάνοντας ότι δεν υπάρχει συμφωνία αν δεν συμφωνηθούν όλα.

Κανείς δεν μπορεί να προεξοφλεί το αποτέλεσμα, σε ένα τόσο κομβικό σημείο, είπε ο κ. Τζανακόπουλος στην εκπομπή «Απευθείας». Η συμφωνία εάν έρθει θα δημιουργήσει ευρύτερες πολιτικές συγκλίσεις και συναινέσεις. Επιδιώκουμε μια συμφωνία με σύνθετη ονομασία έναντι όλων. Και η θέση του προέδρου των ΑΝΕΛ και υπουργού Εθνικής Άμυνας δεν δημιουργεί κανένα πρόβλημα στην κυβερνητική συνοχή, είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος. Χαρακτήρισε ως όμηρο ακροδεξιών πολιτικών τον πρόεδρο της ΝΔ και είπε ότι αν στη ΝΔ δεν υποστηρίξουν τη συμφωνία θα είναι ανακόλουθο με την πολιτική τους ιστορία. Η ΝΔ αποφεύγει την πολιτική τοποθέτηση, πρόσθεσε ο κ. Τζανακόπουλος.

Για την μεταμνημονιακή περίοδο, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είπε ότι το 2018 μπορεί να δημιουργηθεί δημοσιονομικός χώρος ικανός για τη στήριξη της κοινωνίας. Το τυχόν υπερπλεόνασμα για το 2018 θα μπορεί να δοθεί πάλι στην κοινωνία, όπως συνέβη με τις δύο προηγούμενες χρονιές, αν και ακόμη είναι νωρίς, όπως επεσήμανε.

Πηγή: ΕΡΤ, ert.gr