Κουμουτσάκος: Είμαι δίπλα στον Γιάννη Μπουτάρη

Ο τομεάρχης Εξωτερικών της Ν.Δ. Γιώργος Κουμουτσάκος, με δήλωσή του στο ΑΜΠΕ, στέκεται δίπλα στον δήμαρχο Θεσσαλονίκης Γιάννη Μπουτάρη, σχετικά με την επίθεση που δέχθηκε ο τελευταίος στο περιθώριο εκδηλώσεων για τη Γενοκτονία των Ποντίων.

«Με το Γιάννη Μπουτάρη μας χωρίζουν πολλά. Ειδικά στις απόψεις του για θέματα εξωτερικής πολιτικής για την Τουρκία και το ζήτημα της ονομασίας των Σκοπίων.

»Είμαι όμως δίπλα και μαζί του στην υπεράσπιση της ελευθερίας της γνώμης και της δημοκρατικής μετριοπάθειας. Αυτές οι αρχές ήταν ο πραγματικός στόχος της βίαιης επίθεσης που υπέστη όπως άλλωστε και άλλοι μετριοπαθείς πολιτικοί πριν απ’αυτόν», τονίζει ο κ. Κουμουτσάκος, ο οποίος είχε πέσει θύμα στο παρελθόν ανάλογης επίθεσης.

«Οι μετριοπαθείς γινόμαστε στόχος όχι τόσο για τις απόψεις μας, αλλά γιατί με τη δημόσια στάση και συμπεριφορά μας δεν τροφοδοτούμε την πόλωση, τη βία και τον διχασμό. Δεν δίνουμε δηλαδή τροφή στο θηρίο της βίας, απ´όπου κι αν προέρχεται, να μεγαλώνει. Για αυτό και μας θεωρεί εχθρούς του. Δεν θα μας κάμψει. Καμία ανοχή στη βία λοιπόν», καταλήγει.