Αρένα η Βουλή για τον Κλεισθένη - Πατούλης: Να βάλουν οι αιρετοί μαύρες σημαίες στα δημαρχεία

Σε αρένα μετατράπηκε η Επιτροπή Περιφερειών της Βουλής, στην οποία ήταν προγραμματισμένη να συζητηθεί το νέο νομοσχέδιο του υπουργείου Εσωτερικών. Αποτέλεσμα των αντιδράσεων των ΚΕΔΕ και ΕΝΠΕ, ήταν η αποχώρηση από την Επιτροπή του κ. Πατούλη και η αποβολή του κ. Αγοραστού.

Όλα ξεκίνησαν όταν τρεις βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ κατηγόρησαν τον πρόεδρο της ΚΕΔΕ ότι έχει αγενή, εριστική και ειρωνική συμπεριφορά. Ο Γιώργος Πατούλης δήλωσε ότι του ασκείται μπούλινγκ και εγκατέλειψε την αίθουσα.

Στη συνέχεια, ο ΓΓ του Υπουργείου Εσωτρικών, Κ. Πουλάκης και ο πρόεδρος της ΕΝΠΕ, Κ. Αγοραστός αντιπαρατέθηκαν με ιδιαίτερα έντονο τρόπο. Ο πρόεδρος της Επιτροπής, Δ. Γάκης απέβαλλε τον κ. Αγοραστό, ο οποίος διέκοπτε και ειρωνευόταν τον κ. Πουλάκη. Νωρίτερα ο κ. Πουλάκης είχε υποστηρίξει ότι «πρώτος στόχος το νομοσχεδίου είναι η εμβάθυνση τη δημοκρατικής και συλλογικής λειτουργίας της Τοπικής Αυτοδιοίκησης».

Μιλώντας στη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της ΚΕΔΕ, ο πρόεδρος Γ. Πατούλης διαμαρτυρήθηκε διότι ενώ το σημερινό ραντεβού με τον υπουργό Εσωτερικών ήταν στις 11:00 την τελευταία στιγμή ο κ. Σκουρλέτης το μετακίνησε στις 14:00 και στη συνέχεια στις 15:00 το μεσημέρι, με αποτέλεσμα τόσο η ΚΕΔΕ όσο και η ΕΝΠΕ να μην προσέλθουν: «Δεν θέλουν να κάνουν διάλογο. Φάνηκε και από τη Βουλή. Σήμερα εκδιώχθηκε η Αυτοδιοίκηση από το υπουργείο Εσωτερικών και την Βουλή», είπε ο κ. Πατούλης.

Παράλληλα, ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ ζήτησε συνάντηση με τον πρωθυπουργό και πρότεινε τη συγκρότηση διαπαραταξιακής Επιτροπής για να επεξεργαστεί τις προτάσεις της ΚΕΔΕ. Ο Γιώργος Πατούλης πρότεινε, ανάλογα με τις εξελίξεις, να βάλουν οι αιρετοί μαύρες σημαίες στα δημαρχεία τους!