Ξανά δέκα κάλπες για την υπόθεση της Novartis την Παρασκευή στη Βουλή

Ξανά δέκα κάλπες, όπως είχε γίνει στην αρχική απόφαση για τη σύσταση της προανακριτικής επιτροπής, θα στηθούν στην Ολομέλεια της Βουλής την Παρασκευή, που θα συζητηθεί το τελικό πόρισμα για την υπόθεση Novartis. Μια κάλπη για κάθε αναφερόμενο πολιτικό πρόσωπο στη δικογραφία.

Ο Νίκος Βούτσης τόνισε ότι απέρχονται οι δέκα κάλπες για λόγους νομιμότητας της διαδικασίας προκειμένου να μην υπάρξουν ενστάσεις ακυρότητας της.

Σύμφωνα με πληροφορίες μάλιστα ο Νίκος Βούτσης επικαλέστηκε και την σχετική εισήγηση των υπηρεσιών της Βουλής για το θέμα.

Η θέση της Νέας Δημοκρατίας

Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης είχε αντιδράσει από την πρώτη στιγμή για τις κάλπες. Κάτι που σημαίνει ότι και τώρα θα κρατήσει την ίδια αρνητική της στάση στο θέμα καθώς όπως επισημαίνουν βουλευτές η Βουλή αυτή τη φορά δεν θα αποφασίσει για την άσκηση δίωξης σε πολιτικά πρόσωπα αλλά οι βουλευτές θα ψηφίσουν για το αν η Βουλή έχει αρμοδιότητα ή όχι να ελέγξει την υπόθεση.

Επίσης η ΝΔ μιλά για ακόμα ένα επικοινωνιακό σόου από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ προκειμένου να νεκραναστηθεί η υπόθεση Novartis.