Κ. Μητσοτάκης στον ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟ: "Κοινωνική συμμαχία για να αλλάξουμε την Ελλάδα"

Διαβάστε παρακάτω το άρθρο του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, κ. Κυριάκου Μητσοτάκη στην εφημερίδα Φιλελεύθερος:

Η Κυριακή που έρχεται, είναι μία πραγματικά σημαντική ημέρα όχι μόνο για τον κόμμα μας αλλά και για τη Δημοκρατία.  Για πρώτη φορά, όλα τα μέλη της Νέας Δημοκρατίας, σε ολόκληρη τη χώρα εκλέγουν απευθείας τις ηγεσίες των νομαρχιακών και των δημοτικών μας οργανώσεων, καθώς και τους εκπροσώπους τους για το επόμενο Συνέδριό μας που θα γίνει στο τέλος του χρόνου.

Η πρωτοβουλία αυτή είναι προφανές ότι δεν αφορά μόνον τη Νέα Δημοκρατία. Αποτελεί μια τολμηρή πολιτική επιλογή, καθώς σηματοδοτεί το άνοιγμα που οφείλουν να κάνουν όλα τα κόμματα σήμερα στην κοινωνία, προκειμένου να ανακτήσουν την εμπιστοσύνη της. Αυτή ήταν άλλωστε η εντολή που μου έδωσαν οι πολίτες, όταν με εξέλεξαν αρχηγό της ΝΔ πριν από ακριβώς 30 μήνες: Να ανοίξω τις πόρτες της παράταξής μας και να μπουν άνθρωποι που μέχρι σήμερα αποθαρρύνονταν να ασχοληθούν με την πολιτική, καθώς έβλεπαν -και δικαίως- τα κόμματα ως κλειστούς μηχανισμούς εξουσίας. Πολλοί μού έλεγαν τότε ότι αυτά δεν γίνονται. Αποδείξαμε στην πράξη ότι το αίτημα για ανανέωση σε πρόσωπα, ιδέες και οργανωτικές δομές είναι ισχυρότερο από οποιαδήποτε δύναμη αντίστασης.

Είμαι δε πραγματικά ευτυχής, καθώς στο κάλεσμά μας αυτό ανταποκρίθηκαν περισσότεροι από 155.000 πολίτες, αριθμός πρωτοφανής όχι μόνον για τα ελληνικά δεδομένα, αλλά και για μεγάλα κόμματα της Ευρώπης.  Οι πολίτες αυτοί δεν είναι απλά μέλη του κόμματος, αλλά πηγαίνουν ένα βήμα παραπέρα. Στηρίζουν εμπράκτως τη στρατηγική επιλογή της ΝΔ να ενισχύεται οικονομικά με πλήρη διαφάνεια από τους πολίτες.

Είπαμε ότι θέλουμε λίγα από πολλούς και όχι πολλά από λίγους,  Θέλω ειλικρινά να ευχαριστήσω τα 155.000 ενεργά μέλη μας που σε αυτές τις δύσκολες εποχές έδωσαν 12 ευρώ ως ετήσια συνδρομή για να λάβουν μέρος στην εκλογική διαδικασία και να ενισχύσουν έτσι τη συλλογική μας προσπάθεια. Σημειώνω δε ότι 30.000 εξ αυτών είναι νέα μέλη που γράφηκαν για πρώτη φορά στη Νέα Δημοκρατία.  Η Νέα Δημοκρατία ξαναγίνεται περισσότερο παρά ποτέ τα τελευταία χρόνια ένα μαζικό λαϊκό κόμμα.

Το ριζοσπαστικό αυτό εγχείρημα δεν πραγματοποιείται σε ουδέτερο χρόνο που θα επέτρεπε σε έναν πολιτικό μηχανισμό να ασχοληθεί απερίσπαστος με την εσωτερική του λειτουργία. Αντιθέτως, συμβαίνει ενώ μία κυνική κυβέρνηση συνεχίζει το καταστροφικό της έργο, με τη Νέα Δημοκρατία να της απαντά δυναμικά, εντός και εκτός Βουλής. Αποκαλύπτοντας το ψέμα της «καθαρής εξόδου» και προειδοποιώντας για τις μειώσεις συντάξεων και την κατάργηση αφορολόγητου που έχουν ήδη υπογραφεί. Και καλώντας όλους τους πολίτες να συμπορευθούμε όχι απλά για να φύγει το συντομότερο η χειρότερη κυβέρνηση που γνώρισε ο τόπος στη Μεταπολίτευση. Αλλά κυρίως για να κάνουμε μαζί, την επομένη μέρα των εθνικών εκλογών, τις αναγκαίες τομές που χρειάζεται η Ελλάδα και να βάλουμε οριστικό τέλος στην κρίση που δοκιμάζει τη χώρα εδώ και 9 χρόνια.

Δημιουργούμε μια πλατιά κοινωνική συμμαχία που προτάσσει την αλήθεια απέναντι στο ψέμα. Τη δημιουργική ανόρθωση απέναντι στην καθήλωση. Τα έργα απέναντι στα λόγια. Το ρεαλιστικό και κοστολογημένο πρόγραμμα δράσης απέναντι στην αποδεδειγμένη ανικανότητα και ιδεοληψία. Την αυτοπεποίθηση και την ελπίδα απέναντι στην εσωστρέφεια και την παρακμή.

Οι δημοτικές και νομαρχιακές οργανώσεις της Νέας Δημοκρατίας που θα αναδειχθούν μεθαύριο θα είναι αυτές που θα οδηγήσουν το κόμμα μας στις εκλογικές μάχες που έρχονται. Τα 155.000 μέλη μας και οι εκπρόσωποι που θα εκλέξουν θα μεταφέρουν παντού το μήνυμά μας.  Να πείσουν ακόμη περισσότερους Έλληνες ότι αξίζουμε καλύτερα. Και να φέρουν την παράταξη της αλήθειας και του αποτελέσματος στην κυβέρνηση.  Για να πάμε επιτέλους την πατρίδα μας μπροστά.

Γιατί όσο και να πιστεύουν κάποιοι ότι το πεδίο της κομματικής αντιπαράθεσης έχει μεταφερθεί στο διαδίκτυο, οι κομματικές μας οργανώσεις εξακολουθούν να επιτελούν ένα κρίσιμο ρόλο.  Βρίσκονται στην πρώτη γραμμή των τοπικών κοινωνιών και δίνουν τη μάχη για την επικράτηση των ιδεών μας. Και βέβαια συγκροτούν έναν ετοιμοπόλεμο εκλογικό μηχανισμό που θα δώσει οργανωμένα και συντεταγμένα τη μάχη των επόμενων εθνικών εκλογών όποτε και αν αυτές γίνουν.

Οι εκλογές της Κυριακής, λοιπόν, δεν είναι μόνο μία διαδικασία οργανωτική, αλλά και βαθύτατα πολιτική. Δεν είναι υπόθεση μόνο των Νεοδημοκρατών, αλλά όλων των πολιτών. Και δεν θα είναι μόνο το τέλος ενός ταξιδιού, αλλά και η αρχή ενός νέου. Εκείνου που θα φέρει στο προσκήνιο το νέο πρόσωπο της Νέας Δημοκρατίας.  Το αισιόδοξο πρόσωπο μιας νέας και ελπιδοφόρας παράταξης όλων των Ελλήνων.