Κυβερνητικό ρήγμα: Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ζητούν την παραπομπή Κατσίκη στην Επιτροπή Δεοντολογίας

Στην Επιτροπή Δεοντολογιάς της Βουλής ζητούν να παραπεμφθεί ο βουλευτής των ΑΝΕΛ, Κώστας Κατσίκης 16 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ. Πάντως, δεν είναι η πρώτη φορά που υπάρχει έντονη διαμάχη ανάμεσα στις κοινοβουλευτικές ομάδες του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ. Πριν λίγες ημέρες, είχε ξεσπάσει κόντρα ανάμεσα στην Αννέτα Καββαδία και τον Δημήτρη Καμμένο, με αφορμή την παρουσία του ΣΥΡΙΖΑ στο συνέδριο του φιλοκουρδικού κόμματος της Τουρκίας.

Η επιστολή των βουλευτών προς τον πρόεδρο της Βουλής:

“Αγαπητέ κύριε Πρόεδρε,

Με αφορμή τις χθεσινές, απαράδεκτες, άκρως προσβλητικές, ομοφοβικές δηλώσεις του βουλευτή των ΑΝΕΛ Κ. Κατσίκη, κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου για την αναδοχή και την υιοθεσία – δηλώσεις που παραπέμπουν ξεκάθαρα σε ρητορική μίσους – οι υπογράφοντες και υπογράφουσες βουλευτές και βουλεύτριες του ΣΥΡΙΖΑ, ζητάμε – κατ’ εφαρμογή του άρθρου 2 του Κώδικα Δεοντολογίας, και με ανάλογη εφαρμογή των άρθρων του Κανονισμού – την παραπομπή του κ. Κατσίκη, στην Επιτροπή Δεοντολογίας της Βουλής.”

Οι αιτούντες κυβερνητικοί βουλευτές:

Αναγνωστοπούλου Σία, Δρίτσας Θοδωρής, Δριτσέλη Παναγιώτα, Ιγγλέζη Κατερίνα, Καββαδία Αννέτα, Καραγιαννίδης Χρήστος, Κυρίτσης Γιώργος, Λάππας Σπύρος, Μαντάς Χρήστος, Μιχαηλίδης Ανδρέας, Μορφίδης Κώστας, Πάλλης Γιώργος, Παπαδόπουλος Χριστόφορος, Παρασκευόπουλος Νίκος, Σταματάκη Ελένη, Ψυχογιός Γιώργος

Χτες, ο βουλευτής των ΑΝΕΛ δεν δίστασε να χαρακτηρίσει την ομοφυλοφιλία ως έγκλημα αντίστοιχο της παιδοφιλίας:

«Οι θιασώτες της ομοφυλοφιλίας λένε ότι η αγάπη δεν έχει σύνορα. Φυσικά και δεν έχει σύνορα. Το ζήτημα όμως είναι το που κατευθύνεται. Η αγάπη στο χρήμα που οδηγεί σε απληστία είναι αμαρτία. Η αγάπη ενός πατέρα προς την κόρη που είναι διαφορετική της πατρικής είναι έγκλημα. Η αγάπη στην παιδοφιλία είναι έγκλημα, γιατί να είναι διαφορετικό ή αγάπη στην ομοφυλοφιλία;

Φοβόμαστε να πούμε αυτό που πιστεύουμε. Όχι εγώ. Γιατί φοβόμαστε ότι θα μας τρολάρουν και θα μας στολίσουν με χαρακτηρισμούς και θα μας μηνύσουν όπως με μήνυσε το παρατηρητήριο του Ελσίνκι. Είναι όνειδος να εκφράζεις την άποψή σου αν δεν ταιριάζει με την δική τους» τόνισε.