Τσίπρας: Kαμία μικροκομματική σκοπιμότητα στο νομοσχέδιο για την αναδοχή - Κανένα παιδί σε ίδρυμα

To μήνυμα να μην υπάρξει καμία μικροκομματική σκοπιμότητα στο νομοσχέδιο για την αναδοχή έστειλε από το βήμα της Βουλής το μεσημέρι της Τετάρτης ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας.

Ο πρωθυπουργός χαρακτήρισε «τομή» το νομοσχέδιο για την αναδοχή και έστειλε μήνυμα προς τους παρευρισκόμενους στη βουλή να «μην το αντιμετωπίσει κανείς με μικροκομματικές σκοπιμότητες».

«Κανένα παιδί στο περιθώριο, κανένα παιδί σε ίδρυμα», είναι το μήνυμα της κυβέρνησης, σύμφωνα με τον πρωθυπουργό.

«Για κάθε παιδί που βιώνει στερήσεις, υπάρχουν πολλοί να του προσφέρουν πολλά, είτε ως ανάδοχοι, είτε ως θετοί», πρόσθεσε ο κ. Τσίπρας, ενώ τόνισε ότι πρέπει να μπει τέλος στη «γραφειοκρατία και τα θεσμικά κενά, καθώς γίνονται απροσπέλαστο εμπόδιο», σε ό,τι αφορά τις διαδικασίες αναδοχής και υιοθεσίας παιδιών.

Αναλύοντας τα οφέλη του νομοσχεδίου, ο κ. Τσίπρας περιέγραψε τα εξής:

1.Τα παιδιά θα βρίσκουν τις ρίζες τους

2.Θα μπαίνει τέρμα στην πολυετή αναμονή για τους γονείς.

3.Θα απαιτείται 8-12 μήνες μέγιστος χρόνος για την αναδοχή και υιοθεσία, όχι χρόνια όπως ίσχυε μέχρι σήμερα.

«Υπάρχει μια πικρή αλήθεια. Δεν ξέρουμε τον αριθμό των παιδιών στα ιδρύματα. Τώρα δημιουργούμε φάκελο για να μπει ένα φρένο σε αυτό», εξήγησε ο κ. Τσίπρας.

Επίθεση στον Μητσοτάκη – “Φλερτάρει επικίνδυνα με τον ακροδεξιό λαϊκισμό”

Ο κ. Τσίπρας εξαπέλυσε επίθεση κατά του προέδρου της ΝΔ, Κυριάκο Μητσοτάκη, κατηγορώντάς τον για λαϊκισμό: «Είναι βαθιά συντηρητικός και φλερτάρει επικίνδυνα με τον ακροδεξιό λαϊκισμό σε κάθε ουσιαστικό βήμα που κάνει αυτή η κυβέρνηση σε ζητήματα που αφορούν ανθρώπινα δικαιώματα».

«Η ΝΔ του Μητσοτάκη μπορεί αν θέλει να μας παραδώσει εδώ άλλο ένα μάθημα για το ποιος είναι πραγματικά λαϊκιστής και λογαριάζει μόνο το πολιτικό κόστος και ποιος είναι φιλελεύθερος στην πράξη, με την κοινωνική διάσταση του όρους. Ποιος είναι προοδευτικός και ποιος είναι συντηρητικός. Δικαίωμα του Μητσοτάκη να το κάνει αυτό. Τον ευχαριστούμε γιατί καθαρίζει το τοπίο», πρόσθεσε.