ΝΔ: Η κυβέρνηση είναι ανίκανη να πετύχει υψηλή, διατηρήσιμη και βιώσιμη ανάπτυξη

«Ένας μετά τον άλλο, οι διεθνείς οργανισμοί ψαλιδίζουν τον εκτιμώμενο ρυθμό ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας», αναφέρουν οι τομεάρχες Οικονομίας και Οικονομικών της Νέας Δημοκρατίας, Ντόρα Μπακογιάννη και Χρήστος Σταϊκούρας, σχολιάζοντας τις εαρινές προβλέψεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, σύμφωνα με τις οποίες η ελληνική οικονομία το 2018 αναμένεται να τρέξει με ρυθμό 1,9% του ΑΕΠ, αντί για 2,5% που ήταν η προηγούμενη πρόβλεψη.

«Μετά το Δ.Ν.Τ. και τον ΟΟΣΑ, σήμερα και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, στις εαρινές προβλέψεις της, αναθεωρεί το ρυθμό ανάπτυξης προς το χειρότερο, τόσο για το 2018 όσο και για το 2019 σε σχέση με την προηγούμενη πρόβλεψή της», σημειώνουν σε ανακοίνωση και τονίζουν ότι «αυτό είναι αποτέλεσμα κυρίως της χαμηλότερης αναπτυξιακής επίδοσης του 2017».

Σύμφωνα με τους τομεάρχες της ΝΔ, «αφού πρώτα η χώρα κατρακύλησε –και πάλι– στην ύφεση την περίοδο 2015-2016, η ανάπτυξη το 2017 διαμορφώθηκε σχεδόν 50% χαμηλότερα από τις αρχικές κυβερνητικές προβλέψεις. Για άλλη μια φορά επιβεβαιώνεται η αναπτυξιακή υστέρηση στην οποία έχει καταδικάσει τη χώρα η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, καθώς και η συνεχής απόκλιση από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο.»

Καταλήγοντας, οι Ντ. Μπακογιάννη και Χρ. Σταϊκούρας τονίζουν ότι «η Κυβέρνηση είναι ανίκανη να πετύχει υψηλή, διατηρήσιμη και βιώσιμη ανάπτυξη, καθώς αδυνατεί να υπηρετήσει οποιοδήποτε αναπτυξιακό σχέδιο και στόχο. Ένα είναι βέβαιο: η χώρα χρειάζεται επειγόντως πολιτική αλλαγή».