«Θερμή» υποδοχή ετοιμάζουν στον Τσίπρα οι Μυτιληνιοί – Με κλειστά μαγαζιά και απεργία

Με κλειστά καταστήματα και απεργίες θα υποδεχτούν την Πέμπτη τον Αλέξη Τσίπρα στη Μυτιλήνη οι κάτοικοι που έχουν φτάσει στα όρια τους λόγο του μεταναστευτικού.

Το συντονιστικό όργανο επιστημονικών και επαγγελματικών φορέων της Λέσβου ζητά από όλους τους κατοίκους και φορείς να ξεσηκωθούν ενόψει της πρωθυπουργικής επίσκεψης.

Αυτό που ζητάνε είναι λύσεις σε δύο σοβαρά ζητήματα: Τον αυξημένο συντελεστή του ΦΠΑ και με το θέμα των μεταναστών.

Τα μέτρα ασφαλείας

Στη Μυτιλήνη θα φτάσουν και 17 διμοιρίες των ΜΑΤ από την Αθήνα, ενώ όλες οι δυνάμεις της Λέσβου, ενισχυμένες και από δυνάμεις της Χίου θα βρίσκονται επί ποδός προκειμένου να μην υπάρξουν επεισόδια.

Στις συγκεντρώσεις θα συμμετάσχουν και κάτοικοι της Χίου

Σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία της Ομοσπονδίας Επαγγελματοβιοτεχνών Χίου αποφασίστηκε απεργία και κλείσιμο των καταστημάτων και επιχειρήσεων όλης της Χίου, την Πέμπτη.

Θα υπάρξει επίσης συγκέντρωση στην πλατεία Βουνακίου της πόλης στις 11 το πρωί της ίδιας μέρας και μετάβαση εκπροσώπων των φορέων της Χίου στη Μυτιλήνη για συμμετοχή στο συλλαλητήριο, που θα πραγματοποιηθεί το απόγευμα της 3ης Μαΐου.

Ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Λέσβου Ευάγγελος Μυρσινιάς ζητά από την Περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου και το Δήμαρχο Λέσβου Σπύρο Γαληνό να μην πάνε για να μιλήσουν στο «14ο Περιφερειακό Αναπτυξιακό Συνέδριο Βορείου Αιγαίου, αλλά να σταθούν δίπλα στους πολίτες της Λέσβου. Να επιλέξουν επιτέλους αν είναι με την κυβέρνηση ή με τους κατοίκους της Λέσβου.

Ο επικεφαλής της Περιφερειακής Παράταξης «Ισχυρό Βόρειο Αιγαίου» Νάσος Γιακαλής μιλώντας στο Lesvosnews.gr είπε:

«Ζήτησα στο τελευταίο Περιφερειακό Συμβούλιο από την κ. Καλογήρου και τον κ. Γαληνό να παραιτηθούν και να παραδώσουν τα κλειδιά της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου και του Δήμου Λέσβου… Θα είμαστε όλοι μαζί τους»