Ο Καμμένος "αδειάζει" τον Κουβέλη: Δεν υπάρχει συμφωνία με τη Γαλλία για τις φρεγάτες

Απαντήσεις για τα F-16 και άδειασμα στον Φώτη Κουβέλη για τις γαλλικές φρεγάτες έκανε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος στην έκτακτη συνέντευξη τύπου που παραχωρεί αυτή την ώρα στο ΥΠΕΘΑ.

Αναφερόμενος στο θέμα για την εκμίσθωση των 2 γαλλικών φρεγάτων, ο υπουργός ανέφερε ότι υπήρχε ένα παλιό πρόγραμμα από υπουργείας Μεϊμαράκη γιατί πράγματι το πολεμικό ναυτικό χρειάζεται νέα πλοία, αλλά αυτό το πρόγραμμα δεν είχε προχωρήσει λόγω των οικονομικών προβλημάτων.
«Σε ανώτατο επίπεδο μεταξύ Μακρόν-Τσίπρα εξετάστηκε η πιθανότητα από τα χρήματα από τη διαφορά των 8 δισ. από τα ομόλογα που οφείλουν ευρωπαϊκές χώρες στην Ελλάδα, σε ότι αφορά το ποσοστό της Γαλλίας, να υπάρξει συνέργεια για την κατασκευή φρεγατών στην Ελλάδα».

Πρόσθεσε ακόμη ότι: «σε αυτό το πλαίσιο θα υπάρξει διερεύνηση όλων των πιθανών δυνατοτήτων, αρχής γενομένης από τον Τσίπρα με τον πρόεδρο Μακρόν».
«Αν και όταν έρθει η ώρα να αποφασιστεί ένα τέτοιο πρόγραμμα θα ακολουθηθούν τα προβλεπόμενα. Ετσι έχουν τα πράγματα όσον αφορά τα εξοπλιστικά, υπήρχε μια συνεδρίαση της επιτροπής εξοπλιστικών όπου λόγω της όξυνσης από την πλευρά της Τουρκίας, ζητήσαμε να διερευνηθεί η δυνατότητα αν χρειαστεί κάποια από τα προγράμματα που ήδη τρέχουν να προχωρήσουν και αυτό έγινε δεκτό από όλη την αντιπολίτευση», σημείωσε.