Στόλτενμπεργκ: Οι ελληνοτουρκικές διαφορές δεν είναι θέμα του NATO

Το ΝΑΤΟ δεν σκοπεύει να εμπλακεί ή να αποκτήσει πιο ενεργό ρόλο στην επίλυση των διενέξεων μεταξύ της Ελλάδας και της Τουρκίας στο Αιγαίο, σημείωσε ο γενικός γραμματέας της Συμμαχίας σε συνέντευξη που παραχώρησε στο τουρκικό πρακτορείο Anadolu.
Ερωτηθείς από τον δημοσιογράφο του πρακτορείου σχετικά με τη θέση της Συμμαχίας στις αυξανόμενες εντάσεις μεταξύ των δύο γειτόνων στο Αιγαίο, ο Γενς Στόλτενμπεργκ είπε ότι: «τόσο η Ελλάδα όσο και η Τουρκία είναι πολύτιμοι σύμμαχοι του NATΟ και συνεισφέρουν στην συλλογική του άμυνα».
Πρόσθεσε ακόμη ότι: «Σε αυτό το πλαίσιο χαιρετίζω το γεγονός ότι οι πρωθυπουργοί και των δύο χωρών είχαν πρόσφατα μια τηλεφωνική επικοινωνία και συμφώνησαν να λύσουν τις διαφορές τους μέσω του διαλόγου».
Υπενθυμίζεται ότι η τηλεφωνική συνομιλία μεταξύ των πρωθυπουργών Αλέξη Τσίπρα και Μπιναλί Γιλντιρίμ, έγινε την περασμένη Πέμπτη.
Σε άλλη ερώτηση του δημοσιογράφου του πρακτορείου αν το ΝΑΤΟ προτίθεται να μεσολαβήσει στις διαπραγματεύσεις Γενς Στόλτενμπεργκ ήταν απολύτως ξεκάθαρος λέγοντας: «Όχι, δεν είναι θέμα του ΝΑΤΟ αυτό. Πρόκειται για ένα ζήτημα που πρέπει να διευθετηθεί ανάμεσα στην Τουρκία και την Ελλάδα.