Σταϊκούρας: «Η Κυβέρνηση κάνει ένα βήμα εμπρός και δύο πίσω, στην ενίσχυση της ρευστότητας της οικονομίας»

Σκληρή κριτική στην κυβέρνηση ασκεί ο τομεάρχης Οικονομικών της ΝΔ στον απόηχο της δημοσίευσης στοιχείων που δείχνουν αύξηση των ληξιπρόθεσμων οφειλών κατά 240 εκατομμύρια ευρώ τον Φεβρουάριο.
Συγκεκριμένα αναφέρει σε δήλωσή του:
«Η Κυβέρνηση συνεχίζει να στερεί πολύτιμη ρευστότητα από την αγορά, οδηγώντας σε ασφυξία την πραγματική οικονομία. Συγκεκριμένα:
Οι ληξιπρόθεσμες οφειλές του Δημοσίου αυξήθηκαν κατά 240 εκατ. ευρώ τον Φεβρουάριο, απόδειξη ότι δημιουργούνται συνεχώς νέες ανεξόφλητες υποχρεώσεις του Κράτους προς τον ιδιωτικό τομέα.
Το “σκούπισμα” των ταμειακών διαθεσίμων σε φορείς του Δημοσίου συνεχίζεται και διευρύνεται, με αποτέλεσμα τα ρέπος να αγγίζουν πλέον τα 21 δισ. ευρώ.
Οι δαπάνες του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων, δαπάνες με υψηλό αναπτυξιακό πολλαπλασιαστή, διαμορφώθηκαν 50% κάτω από το στόχο που η ίδια η Κυβέρνηση είχε θέσει για το πρώτο δίμηνο του 2018. Και αυτό συνέβη ενώ είχαν ήδη πέσει στο χαμηλότερο ύψος της τελευταίας δεκαετίας το 2017.
Επιβεβαιώνεται έτσι, για ακόμη μία φορά η ανικανότητα και η αναποτελεσματικότητα της Κυβέρνησης να ενισχύσει τη ρευστότητα στην πραγματική οικονομία».