Κοντονής σε Θεοχαρόπουλο: Κάνατε πατάτα - Ανεύθυνοι οι ισχυρισμοί περί δήθεν ρύθμισης για τους «οκτώ»

Επίθεση στον βουλευτή της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Θανάση Θεοχαρόπουλο, που αναπαρήγαγε δημοσίευμα περί υποτιθέμενης διάταξης που παρατείνει την προφυλάκιση των οκτώ τούρκων στρατιωτικών εξαπέλυσε στη Βουλή ο Υπουργός Δικαιοσύνης Σταύρος Κοντονής.

“Την κάνατε την πατάτα” είπε ο κ. Κοντονής στον βουλευτή της Δημοκρατικής Συμπαράταξης ο οποίος αναπαρήγαγε με δηλώσεις του στο ΑΠΕ δημοσίευμα που υποστήριξε ότι διάταξη του νομοσχεδίου (άρθρο 30 παράγραφο 3) που συζητείται σήμερα στη Βουλή σχετίζεται με τους οκτώ στρατιωτικούς και με ενδεχόμενο παράτασης της προφυλάκισής τους.

“Επιδεικνύετε ακραία ανευθυνότητα” είπε ο Σταύρος Κοντονής στο βουλευτή και ξεκαθάρισε ότι η ρύθμιση αφορά μόνο κρατούμενους που έχουν καταδικαστεί από τα ποινικά δικαστήρια, έχουν εκτίσει ένα μέρος της ποινής και δικαιούνται άδεια. “Η ρύθμιση δεν αφορά τους οκτώ” ξεκαθάρισε ο κ. Κοντονής και εξήγησε ότι η διάταξη απαγορεύει τις άδειες σε κρατούμενους για τους οποίους εκκρεμεί η έκδοσή τους.

Τι απάντησε ο Θεοχαρόπουλος

Ο κ. Θεοχαρόπουλος απάντησε σε υψηλό τόνο στον κ. Κοντονή εγκαταλείποντας όμως τους ισχυρισμούς του δημοσιεύματος ότι η ρύθμιση σχετίζεται με ενδεχόμενο παράτασης της προφυλάκισης των οκτώ τούρκων στρατιωτικών. Είπε επίσης ότι ο χαρακτηρισμός “ύποπτη” που απέδωσε στη διάταξη προέρχεται από νομικούς κύκλους και άσκησε κριτική στην συμπολίτευση γιατί δεν διέγραψε τον βουλευτή των ΑΝΕΛ Κώστα Κατσίκη που ζήτησε ανταλλαγή των δύο Ελλήνων στρατιωτικών με τους οκτώ Τούρκους.

Στη συνέχεια ο Υπουργός Δικαιοσύνης απαντώντας χαρακτήρισε ανεύθυνη τη στάση του κ. Κατσίκη.