Κυρ. Μητσοτάκης: Δε θα επιτρέψουμε στην κυβέρνηση να πάρει τα κλειδιά του κράτους στην Κουμουνδούρου

Επίθεση στην κυβέρνηση ότι επιχειρεί να δημιουργήσει κομματικό στρατό στο Δημόσιο για να εξυπηρετήσει τα συμφέροντά της εξαπέλυσε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, με αφορμή τις αναφορές των τελευταίων ημερών για ύποπτους διορισμούς.

Ο κ. Μητσοτάκης κατήγγειλε πως η κυβέρνηση προβαίνει σε «χιλιάδες παράτυπους διορισμούς και μονιμοποιήσεις από το παράθυρο», κι ότι ιδρύει «αχρείαστους οργανισμούς για να βολέψει κομματικούς συγγενείς και φίλους».

«Μόνον την τελευταία τριετία, η κυβέρνηση έχει προσλάβει στο Δημόσιο 21.000 μόνιμους υπαλλήλους και 15.000 συμβασιούχους με κόστος που ξεπερνά τα 600 εκατομμύρια ευρώ και πληρώνουν από το υστέρημά τους οι Έλληνες φορολογούμενοι», τόνισε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Υποστήριξε ότι η κυβέρνηση έχει καταστρατηγήσει τον αξιοκρατικό μηχανισμό εισόδου στο Δημόσιο, «χειραγωγώντας» το ΑΣΕΠ, ενώ η αξιολόγηση έχει «παγώσει».

Ο κ. Μητσοτάκης διευκρίνισε ακόμα ότι η ΝΔ δεν αναγνωρίζει τη διαδικασία επιλογής νέων γραμματέων 4τούς θητείας στα υπουργεία, την οποία χθες το κόμμα του χαρακτήρισε απόπειρα «ναρκοθέτησης» του έργου της επόμενης κυβέρνησης.

«Δεν θα επιτρέψουμε στην κυβέρνηση να πάρει τα κλειδιά του κράτους στην Κουμουνδούρου» ανέφερε ο κ. Μητσοτάκης, κατηγορώντας τον ΣΥΡΙΖΑ ότι επιχειρεί με φωτογραφικές προκηρύξεις να τοποθετήσει φίλους του σε κομβικές θέσεις.