ΣΥΡΙΖΑ: Ο κ. Μητσοτάκης να καταδικάσει τις δηλώσεις Αυγενάκη για τις άθλιες προκλήσεις της Χ.Α. στη Βουλή

Οι σημερινές δηλώσεις του γραμματέα της Νέας Δημοκρατίας, Λευτέρη Αυγενάκη, στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΙ, αναφορικά με τις άθλιες προκλήσεις της Χρυσής Αυγής στο Κοινοβούλιο, εκθέτουν ανεπανόρθωτα τη Νέα Δημοκρατία και προσωπικά τον κ. Μητσοτάκη, αναφέρει με ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ.

Ενώ πρώτα καταδίκασε τις πρακτικές της Χρυσής Αυγής, στη συνέχεια ο Λ. Αυγενάκης δικαιολόγησε τους τραμπουκισμούς του βουλευτή της Χ.Α. Γ. Λαγού, αφού ισχυρίστηκε πως για την κίνηση αυτή ευθύνεται ο πρωθυπουργός, η κυβέρνηση και ο πρόεδρος της Βουλής που έχουν υποβαθμίσει τους θεσμούς! Τέτοιες δηλώσεις, μια μέρα μετά τις χυδαίες εικόνες που παρακολουθήσαμε στην ελληνική Bουλή, δεν μπορούν να γίνουν αποδεκτές από τους δημοκρατικούς πολίτες ανεξαρτήτως κομματικής τοποθέτησης.

Περιμένουμε από τον πρόεδρο της ΝΔ, κ. Μητσοτάκη, να καταδικάσει τις δηλώσεις του κ. Αυγενάκη. Κάθε άλλη στάση δηλώνει τη συμπόρευση του κόμματός του με τους εγκληματίες νεοναζιστές.

Η απάντηση Αυγενάκη:

“Η καταδίκη της Χρυσής Αυγής από τη Νέα Δημοκρατία δεν αμφισβητείται από κανέναν” τονίζει ο Λευτέρης Αυγενάκης σε tweet του απαντώντας στην ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ όπου καλεί τον Κυριάκο Μητσοτάκη να καταδικάσει όσα είπε ο κ. Αυγενάκης στον ΣΚΑΙ.

Ο Γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας στην ανάρτησή του τονίζει πως στον ΣΥΡΙΖΑ “απεγνωσμένα ψάχνουν να βρουν άλλοθι για τις θεσμικές παρεκτροπές που οι ίδιοι ανέχονται αν όχι εξυφαίνουν”.