Μήνυμα ΣΥΡΙΖΑ για την Ημέρα κατά του Ρατσισμού: Να εξαλειφθούν οι πρακτικές των διακρίσεων κάθε είδους

Αφορμή για προβληματισμό ζητεί να αποτελέσει η 21η Μαρτίου, ημέρα κατά του ρατσισμού, με ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση χρειάζεται και ανάληψη δράσεων προκειμένου να εξαλειφθούν οι πρακτικές των διακρίσεων κάθε είδους, σε όλους όσοι υφίστανται διακρίσεις λόγω χρώματος, θρησκείας, σεξουαλικής προτίμησης.

«Η 21η Μαρτίου, η Μέρα κατά του Ρατσισμού, δεν είναι μια επέτειος αλλά ένα έναυσμα για κινητοποίηση και αγώνες. Από την άνοδο των ξενοφοβικών δυνάμεων στην Ευρώπη, μέχρι την αθώωση του μητροπολίτη Αμβρόσιο, για το ομοφοβικό παραλήρημά του, καθημερινά ακούγονται σήματα κινδύνου», σημειώνεται.

Παράλληλα, η Κουμουνδούρου τονίζει ότι »μέσα σε μια Ευρώπη που η επιρροή της άκρας Δεξιάς ενισχύεται ραγδαία και οι μετανάστες κι οι πρόσφυγες μετατρέπονται είτε σε αποδιοπομπαίους τράγους είτε απλώς σε αριθμούς, πρέπει να κινητοποιηθούμε αποφασιστικά για την απόκρουση των πολιτικών της λιτότητας και των αποκλεισμών που ενισχύουν το ρατσισμό, τον εθνικισμό και την ξενοφοβία».

«Οφείλουμε να ενισχύσουμε τους καθημερινούς μας αγώνες για την ομαλή ένταξη των προσφύγων και των μεταναστών σε κάθε γωνιά της χώρας μας. Ταυτόχρονα, να εντείνουμε τις προσπάθειές μας για τον τερματισμό των εστιών έντασης και πολέμου που μαίνονται στην ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου, που αποτελούν μία από τις βασικές αιτίες που οδηγούν λαούς ολόκληρους στον ξεριζωμό, αλλά και να βάλουμε τέλος στις άθλιες πρακτικές των διακινητών προσφύγων», τονίζεται στην ανακοίνωση.

Τέλος, ο ΣΥΡΙΖΑ καταλήγει υπογραμμίζοντας την ολόπλευρη στήριξή του στους αγώνες ενάντια στο νεοναζισμό και τη Χρυσή Αυγή, ενάντια σε κάθε επιχείρηση καλλιέργειας ρατσιστικού μίσους ανάμεσα στους ανθρώπους.