ΣΥΡΙΖΑ: Σαμαράς, Βενιζέλος και Μητσοτάκης να δώσουν άμεσα απαντήσεις για τη Novartis

Να δώσουν άμεσα «απαντήσεις για τα πεπραγμένα της κυβέρνησης τους» στην υπόθεση Novartis καλεί τους Αντ. Σαμαρά. Ευ. Βενιζέλο και Κυρ. Μητσοτάκη ο ΣΥΡΙΖΑ, σε ανακοίνωσή με αφορμή δημοσίευμα της εφημερίδας «Δημοκρατία».

Όπως επισημαίνει ο ΣΥΡΙΖΑ, «σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εφημερίδας, στον ετήσιο απολογισμό που είχε συντάξει για το έτος 2014 ο τότε αντιπρόεδρος της εταιρείας, Κ. Φρουζής, σχετικά με τα πεπραγμένα της εταιρείας στην Ελλάδα, σημείωνε πως “παραμένει η Novartis η αγαπημένη εταιρεία της ελληνικής κυβέρνησης”».

«Τα όσα αποκαλύπτει το δημοσίευμα για τις σχέσεις της εταιρείας Novartis με την κυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου, αποδεικνύουν όχι μόνο το μέγεθος του υπό διερεύνηση σκανδάλου, αλλά και τη στρατηγική σύμπλευση της Ν.Δ. και του ΠΑΣΟΚ με τα μεγάλα συμφέροντα» σημειώνει η Κουμουνδούρου.

«Οι κ.κ. Μητσοτάκης, Σαμαράς και Βενιζέλος οφείλουν να δώσουν άμεσα σαφείς και ξεκάθαρες απαντήσεις για τα πεπραγμένα της κυβέρνησης τους: Για ποιο λόγο και με ποια ανταλλάγματα διατηρούσαν προνομιακές σχέσεις με τη συγκεκριμένη εταιρεία; Τι σχέση έχει με την υπηρέτηση του δημόσιου συμφέροντος η καλλιέργεια προνομιακών σχέσεων με ιδιωτικές εταιρείες;» συνεχίζει η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ, τονίζοντας ότι οι πολίτες «πλήρωσαν πολύ ακριβά το πάρτι της διαπλοκής που είχαν στήσει πάνω στην πλάτη τους».