Β. Κικίλιας: Χωρίς ενιαία εθνική γραμμή η κυβέρνηση - Απών ο Π. Καμμένος

«Έλλειψη ενιαίας εθνικής γραμμής» στα εθνικά θέματα καταλόγισε στην κυβέρνηση ο τομεάρχης Άμυνας της Ν.Δ. Βασίλης Κικίλιας, ενώ καυτηρίασε τη «συστηματική απουσία» του υπουργού Εθνικής Άμυνας, Πάνου Καμμένου.

«Είναι μια σειρά πολύ σοβαρών θεμάτων, εθνικών, άμεσης σημασίας, στα οποία ο κυβερνητικός εταίρος διαφωνεί με το άλλο κομμάτι της κυβέρνησης και απουσιάζει» σημείωσε ο κ. Κικίλιας σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό «ΣΚΑΪ».

Αναφερόμενος στη «συγκατοίκηση» του Π. Καμμένου με τον Φ. Κουβέλη στο ΥΕΘΑ ο κ. Κικίλιας διερωτήθηκε: «Για ποια εθνική θέση μιλάμε όταν ο υπουργός Εθνικής Άμυνας έχει διαφορετική θέση από τον αναπληρωτή του κ. Κουβέλη, που αποκαλεί το λόγο του υπουργού του υπερτροφικό».

Σχολιάζοντας τις δηλώσεις του κυβερνητικού εκπροσώπου Δ. Τζανακόπουλου, ο οποίος χαρακτήρισε «μεταφορική αναφορά» τα «περί ομηρίας» των δύο στρατιωτικών, ο τομεάρχης της Ν.Δ. είπε: «Η πραγματικότητα είναι ότι οι δύο στρατιωτικοί μας είναι για 18η μέρα σήμερα σε μια τουρκική φυλακή και υπουργοί της ελληνικής κυβέρνησης, που θα έπρεπε από την πρώτη στιγμή να έχουν δράσει αποφασιστικά, δεν έχουν ακόμη καταφέρει να συνεννοηθούν μεταξύ τους».

Ο κ. Κικίλιας επισήμανε ακόμη την «απουσία» του κ. Καμμένου από μια σειρά κρίσιμων θεμάτων, αναφέροντας ως παράδειγμα τόσο τα συλλαλητήριο της Μακεδονίας όσο και τις τελευταίες κρίσιμες συσκέψεις στο Μαξίμου για εθνικά ζητήματα, στην διάρκεια των οποίων ο υπουργός Άμυνας ήταν στο εξωτερικό.

Αποδοκίμασε τέλος τις απειλές που δέχτηκε ο υπουργός Εξωτερικών κ. Κοτζιάς, λέγοντας ότι ήταν «δειλές» και «αντεθνικές». Στο πλαίσιο αυτό υπογράμμισε πως «η Νέα Δημοκρατία έχει κρατήσει μια σοβαρή, στιβαρή και υπεύθυνη εθνικά στάση απέναντι στην τουρκική προκλητικότητα με πρώτο τον πρόεδρό της Κυριάκο Μητσοτάκη, που βρέθηκε στις ΗΠΑ για να ενισχύσει τις θέσεις της χώρας μας και να τονίσει Ελλάδα είναι η μόνη χώρα πυλώνας».