Στ. Θεοδωράκης: Ούτε ρεζέρβα είμαι ούτε μπαίνω στην κυβέρνηση

Στην ανάγκη της χώρας να υπάρξει ένα μεγάλο κεντρώο κίνημα απέναντι στη συντηρητική Νέα Δημοκρατία και τους λαϊκιστές ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ αναφέρθηκε ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης, ενώ σχολιάζοντας την κριτική για τη συνάντησή του με τον πρωθυπουργό υποστήριξε ότι «ούτε ρεζέρβα είμαι, ούτε μπαίνω στην κυβέρνηση και δεν θα αποδείξω εγώ ότι δεν είμαι ελέφαντας».

«Το Ποτάμι έχει κάνει πρόταση για σύσταση Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας σε ανύποπτο χρόνο πριν από περίπου ένα χρόνο και την επανέφερε τώρα με τη σύλληψη των δύο Ελλήνων στρατιωτικών», τόνισε σε συνέντευξή του στο ραδιόφωνο του Real FM 97,8.

Επομένως, συμπλήρωσε, «δεν θα αρνηθούμε μία θεσμική επαφή του αρχηγού ενός κόμματος με τον πρωθυπουργό επί συγκεκριμένου θέματος. Όταν κατηγορείς τους ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ για θεσμική αμετροέπεια, για θεσμική εκτροπή σε μερικά ζητήματα, δεν αντιγράφεις κι εσύ αυτή τη συμπεριφορά. Εγώ δεν θέλω να μοιάσω στους ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ. Δεν θέλω να επαναλάβω τα λάθη που είδαμε με την άρνηση του διαλόγου».

Μιλώντας για το Κίνημα Αλλαγής, εν όψει του ιδρυτικού Συνεδρίου που ξεκινάει την Παρασκευή, ο Σταύρος Θεοδωράκης επεσήμανε την ανάγκη δημιουργίας ενός μεγάλου, σοβαρού τρίτου πόλου. «Αυτή είναι η προσπάθεια που καταβάλλουμε μαζί με τη Φώφη Γεννηματά» τόνισε.

Αναφερόμενος στα ελληνοτουρκικά υπογράμμισε ότι η κατάσταση με τους Τούρκους είναι από τις σοβαρότερες κρίσεις που έχουμε αντιμετωπίσει και εκτίμησε ότι ο Ερντογάν θα κρατήσει μια πολύ σκληρή θέση απέναντι στους Έλληνες στρατιωτικούς πράγμα που θα δυσκολέψει τις επόμενες κινήσεις μας.

Σχετικά με τις διαπραγματεύσεις για την ονομασία της πΓΔΜ επανέλαβε πως δεν υπάρχει προκαταβολική ψήφος. «Θα ψηφίσουμε ή δεν θα ψηφίσουμε την πρόταση για το Μακεδονικό ανάλογα με την πρόταση», διευκρίνισε.

Σχολιάζοντας εξάλλου τις εξελίξεις στον χώρο του ποδοσφαίρου, ο Σταύρος Θεοδωράκης επέκρινε την κυβέρνηση για τους χειρισμούς της και τόνισε πως πρέπει να κάνει τις επόμενες μέρες τις τολμηρές κινήσεις που χρειάζονται και να εφαρμοστούν οι κανόνες και οι νόμοι καθώς «στη χώρα αυτή δεν εφαρμόζονται οι κανόνες. Μας λείπει το στοιχειώδες. Δεν εφαρμόζεται ο νόμος στο τσιγάρο. Πώς θα εφαρμοστεί ο νόμος στο ποδόσφαιρο;» αναρωτήθηκε.

Καταλήγοντας σχολίασε τις εξελίξεις στον τηλεοπτικό σταθμό Mega επισημαίνοντας ότι «υπάρχουν ευθύνες και σε πολιτικούς και σε επιχειρηματίες. Αλλά “κάθε φορά που μαλώνουν τα βουβάλια, την πληρώνουν τα βατράχια”, εν προκειμένω οι εργαζόμενοι».