Παυλόπουλος σε Τουρκία: Αν θέλετε ευρωπαϊκό δρόμο να σεβαστείτε το διεθνές δίκαιο (βίντεο)

«Θέλουμε η Τουρκία να βρει τον ευρωπαϊκό της δρόμο, αλλά καθώς η Ευρώπη έχει κανόνες πρέπει από την πλευρά της Τουρκίας, να υπάρχει σεβασμός του ευρωπαϊκού κεκτημένου, δηλαδή σεβασμός του διεθνούς δικαίου στο σύνολό του» είπε ο Προκόπης Παυλόπουλος στέλνοντας μήνυμα στην γείτονα, κατά τη διάρκεια της συνάντησής του με τον Πορτογάλο ομόλογό του Μαρτσέλο Ρεμπέλο ντε Σόουζα στο Προεδρικό Μέγαρο.

«Επιδιώκουμε την φιλία και τη καλή γειτονία με την Τουρκία, αλλά στην Ευρώπη έχουμε κανόνες και όποιος θέλει να βαδίσει στον ευρωπαϊκό δρόμο, πρέπει να σέβεται αυτούς τους κανόνες», τόνισε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας και πρόσθεσε: Η Τουρκία πρέπει να προσαρμοστεί στα ευρωπαϊκά δεδομένα και όχι η Ευρώπη.

«Η Ελλάδα εκπληρώνει το σύνολο των υποχρεώσεών της. Ο ελληνικός λαός έχει υποστεί πολλές θυσίες πολλές φορές ακόμη και θυσίες που δεν του αναλογούν», είπε στη συνέχεια ο Προκόπης Παυλόπουλος κατά την υποδοχή στο Προεδρικό Μέγαρο του Πορτογάλου ομολόγου του.

Πρέπει οι Ευρωπαίοι εταίροι να προχωρήσουν στην ελάφρυνση του ελληνικού χρέους όπως έχουν δεσμευτεί, τόνισε ο κ. Παυλόπουλος.

Δείτε βίντεο: