Κουρουμπλής: Έχω κρυστάλλινο πρόσωπο και σας καλώ να ζητήσετε συγγνώμη

Για “πρόταση η οποία θα αποτελεί μνημείο πολιτικού αντιπερισπασμού”, έκανε λόγο ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Παναγιώτης Κουρουμπλής κατά τη διάρκεια της τοποθέτησής του, στη συζήτηση για σύσταση προανακριτικής επιτροπής που κατέθεσε η Ν.Δ.

Ο κ. Κουρουμπλής, ο οποίος σύμφωνα με τη ΝΔ πρέπει να εξεταστεί για απιστίς σχετικά με την τιμολόγηση φαρμάκων και την αύξηση της φαρμακευτικής δαπάνης, διερωτήθηκε: «Αν έχει δόση αλήθειας η κατηγορία ότι το έγκλημα που μου καταλογίζετε έγινε το 2015. Εσείς που ήσασταν το 2016, που ήσασταν το 2017, το 2018; Έπρεπε να έρθει μια ανώνυμη καταγγελία για να πάρετε την πρωτοβουλία ώστε να παραπέμψετε τρεις αντιπάλους σας, επειδή παραπέμφθηκαν οι δικοί σας; Μία ασυνάρτητη μαρτυρία δεν είναι ίδια με τους προστατευόμενους μάρτυρες».

Ο κ. Κουρουμπλής ανέφερε ότι η αντιπολίτευση φάσκει και αντιφάσκει: «Μέχρι χθες έλεγαν ότι δεν υπάρχει ζημιά. Πως έγινε η ζημιά;»

Σύμφωνα με τον κ. Κουρουμπλή «δεν υπάρχει κανένα αδίκημα, παρά μόνο η μανία της Ν.Δ. και του φιλικού της Τύπου απέναντι μου γιατί ξέρουν τη δική μου σχέση με την ευρύτερη κοινωνία στον χώρο της κεντροαριστεράς. Είμαι υπερήφανος που κατά της υπουργείας μου καταφέραμε να κρατήσουμε τα χρεοκοπημένα νοσοκομεία που μας αφήσατε. Είμαι υπερήφανος που δεν άφησα την πατρίδα χωρίς φάρμακα την περίοδο των Capital Controls. Έχω κρυστάλλινο πρόσωπο και σας καλώ να ζητήσετε συγγνώμη».