Δ. Τζανακόπουλος για Έλληνες στρατιωτικούς: Ευελπιστούμε ότι δε θα έχουμε διπλωματικό θρίλερ

Την εκτίμηση ότι η υπόθεση των δύο Ελλήνων στρατιωτικών δεν θα οδηγηθεί σε «διπλωματικό και πολιτικό θρίλερ» εξέφρασε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Δημήτρης Τζανακόπουλος, σημειώνοντας πάντως ότι δεν μπορεί να κάνει «βέβαιες προβλέψεις».

«Δεν μπορώ να κάνω βέβαιες προβλέψεις. Εκτιμούμε ότι δεν θα οδηγηθεί σε ένα διπλωματικό θρίλερ που θα διαρκέσει επ΄ αόριστον» ανέφερε συγκεκριμένα μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ενώ διαβεβαίωσε ότι προς αυτή την κατεύθυνση η κυβέρνηση ενεργοποιεί όλα τα διπλωματικά μέσα πίεσης.

Ερωτηθείς εάν θα υπάρξει από την ελληνική πλευρά αίτημα διαμεσολάβησης ο υπουργός Επικρατείας απάντησε ότι «σε αυτή τη φάση πρέπει να σεβαστούμε την δικαστική διαδικασία που βρίσκεται σε εξέλιξη στην Τουρκία». «Γνωρίζουμε ότι οι Έλληνες αξιωματικοί κατηγορούνται για παράνομη είσοδο σε απαγορευμένη ζώνη… Ό,τι πρέπει να γίνει από την ελληνική κυβέρνηση γίνεται» πρόσθεσε.

Σε ερώτηση για το αν επίκειται επικοινωνία του Έλληνα πρωθυπουργού με τον Τούρκο πρόεδρο για το θέμα ο κ. Τζανακόπουλος επανέλαβε ότι αυτή τη στιγμή το θέμα εκκρεμεί στην τουρκική δικαιοσύνη, αλλά όπως είπε, εφόσον χρειαστεί ο κ. Τσίπρας θα επικοινωνήσει με τον κ. Ερντογάν.