Η απάντηση του Υπουργείου για τη νύφη Τσίπρα: Νόμιμη η παράλληλη απασχόληση της στο Δημόσιο

Για νόμιμη παράλληλη απασχόληση στο Δημόσιο κάνει λόγο το Υπουργείο Εργασίας με ανακοίνωσή του, απαντώντας στο δημοσίευμα του «Ελεύθερου Τύπου» για την νύφη του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα που κατέχει δύο θέσεις στο Δημόσιο.

Στη συνέχεια το Υπουργείο διευκρινίζει ότι η συγκεκριμένη υπάλληλος του ΕΦΚΑ, με τις γνώσεις και την εμπειρία της, παρέχει εξειδικευμένες υπηρεσίες για τα θέματα οργάνωσης των ΠΕΚΑ και τονίζει ότι αυτό που σκοπίμως αποσιωπάται είναι ότι διοικητικά και οργανωτικά, η παροχή της υπηρεσίας των δημοσίων υπαλλήλων γίνεται, κατά την πάγια διαδικασία της δημόσιας διοίκησης, με παράλληλη απασχόληση.

Η ανακοίνωση του Υπουργείου Εργασίας:

«Με σημερινό δημοσίευμα, ο «Ελεύθερος Τύπος» επιχείρησε να στραφεί εναντίον εργαζόμενης- υπαλλήλου του ΕΦΚΑ, όχι επειδή απασχολείται νόμιμα και με αυξημένα καθήκοντα στο πολιτικό γραφείο του Υφυπουργού Κοινωνικής Ασφάλισης, αλλά για το όνομα και τη συγγένεια που φέρει!»

Το συγκεκριμένο δημοσίευμα εμφανίζει ως δήθεν «ρουσφέτι» το γεγονός ότι η συγκεκριμένη υπάλληλος του ΕΦΚΑ, με τις γνώσεις και την εμπειρία της, παρέχει εξειδικευμένες υπηρεσίες για τα θέματα οργάνωσης των Περιφερειακών Ελεγκτικών Κέντρων Ασφάλισης (ΠΕΚΑ).»

Παράλληλα, αποσιωπά ότι, διοικητικά και οργανωτικά, η παροχή της υπηρεσίας των δημοσίων υπαλλήλων γίνεται, κατά την πάγια διαδικασία της δημόσιας διοίκησης, με παράλληλη απασχόληση. Ουδέν μεμπτό.»

Αποκαλύπτεται το πραγματικό πρόσωπο μιας «δημοσιογραφίας» που δεν σέβεται τίποτα. Με ‘ανθρωποφαγική’ διάθεση, στοχοποιεί πρόσωπα και οικογένειες για καθαρά μικροπολιτικούς λόγους» καταλήγει η ανακοίνωση του υπουργείου.