Αβραμοπουλος στο ΑΠΕ: Πρέπει να ολοκληρωθεί η στρατηγική μας τόσο στη μετανάστευση όσο και στην ασφάλεια

Την άμεση -ευρωπαϊκή- προτεραιότητα για μεταρρύθμιση του κοινού ευρωπαϊκού συστήματος ασύλου και ιδιαίτερα του Δουβλίνου, για ενίσχυση της ζώνης Σένγκεν και της προστασίας των κοινών εξωτερικών συνόρων, υπογραμμίζει, με δήλωσή του στο Αθηναϊκό/Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο Δ. Αβραμόπουλος, μετά τις συναντήσεις που είχε με τους κ.κ. Tajani και Weber. «Πρέπει πριν τις ευρωεκλογές του 2019 να ολοκληρωθεί η στρατηγική μας τόσο στη μετανάστευση όσο και στην ασφάλεια», επισημαίνει χαρακτηριστικά.

Ο Ευρωπαίος Επίτροπος Μετανάστευσης, Εσωτερικών Υποθέσεων και Ιθαγένειας Δημήτρης Αβραμόπουλος συναντήθηκε, συγκεκριμένα στις Βρυξέλλες με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Antonio Tajani και με τον Επικεφαλής της κοινοβουλευτικής ομάδας του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος (ΕΛΚ) Manfred Weber. Στο επίκεντρο των συζητήσεων βρέθηκαν το μεταναστευτικό και τα ζητήματα ασφάλειας.

Ο κ. Αβραμόπουλος μετά τις συναντήσεις του δήλωσε στο ΑΠΕ/ΜΠΕ: «Με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου κ. Antonio Tajani και με τον επικεφαλής της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΕΛΚ κ. Manfred Weber συζητήσαμε για τις πολιτικές μας προτεραιότητες. Έχουν γίνει πολλά τα τελευταία 3 χρόνια, αλλά πρέπει πριν τις Ευρωεκλογές του 2019 να ολοκληρωθεί η στρατηγική μας τόσο στη μετανάστευση όσο και στην ασφάλεια. Άμεσή μας προτεραιότητα είναι η μεταρρύθμιση του κοινού ευρωπαϊκού συστήματος ασύλου και ιδιαίτερα του Δουβλίνου, της μπλε κάρτας για τους εξειδικευμένους μετανάστες, η ενίσχυση της ζώνης Σένγκεν και της προστασίας των κοινών εξωτερικών συνόρων, καθώς και η βελτίωση της διαλειτουργικότητας των ευρωπαϊκών πληροφοριακών συστημάτων. Για να ολοκληρωθούν οι πολιτικές αυτές, o ρόλος και η στήριξη του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου είναι καθοριστικός αλλά πλέον πρέπει και τα κράτη μέλη να συνεννοηθούν με αλληλεγγύη και υπευθυνότητα».