Μάρδας: Προτίθεμαι να επιστρέψω την επιδότηση ενοικίου

Διευκρινίσεις για το ζήτημα που έχει ανακύψει με το επίδομα ενοικίου δίνει ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Δημήτρης Μάρδας.

«Ως εξωκοινοβουλευτικός υπουργός, από τον Φεβρουάριο έως τον Αύγουστο 2015, έλαβα την προβλεπόμενη από τον νόμο επιδότηση ενοικίου, την οποία εύλογα προτίθεμαι να επιστρέψω» ανέφερε ο ίδιος σημειώνοντας ότι τα εισοδηματικά και περιουσιακά κριτήρια όφειλαν να ληφθούν υπ’ όψιν στην εφαρμογή της διάταξης για το επίδομα ενοικίου των εξωκοινοβουλευτικών υπουργών και υφυπουργών, και εφόσον κρίνεται σκόπιμο, να καταργηθεί η σχετική ρύθμιση.

Συμπλήρωσε μάλιστα ότι η ισχύουσα διάταξη, αποσκοπούσε στην ισότιμη μεταχείριση και μόνον, ως προς την αποζημίωση ενοικίου, μεταξύ των εξωκοινοβουλευτικών μελών της κυβέρνησης εκτός Αττικής και των υπουργών – βουλευτών.

Υπογράμμισε ότι και στην περίπτωση των βουλευτών αποδεκτών της επιδότησης ενοικίου, δεν ισχύουν εισοδηματικά ή περιουσιακά κριτήρια.

«Τέλος, όπως κατ’ επανάληψη έχω τονίσει, όταν ένας νόμος στην εφαρμογή του κρίνεται ακατάλληλος, οφείλουμε να τον διορθώσουμε ή και να τον καταργήσουμε», συμπληρώνει και καταλήγει: «Ως εξωκοινοβουλευτικός υπουργός, από τον Φεβρουάριο έως τον Αύγουστο 2015, έλαβα την προβλεπόμενη από το νόμο επιδότηση ενοικίου, την οποία εύλογα προτίθεμαι να επιστρέψω».