Γεωργιάδης: Σκευωρία Τσίπρα – Παπαγγελόπουλου εναντίον μου

«Για τους πολιτικούς στην σημερινή κοινωνία υπάρχει τεκμήριο ενοχής, όχι αθωότητας», δήλωσε προσθέτοντας ότι διαφωνεί με την πρόταση για την παραγραφή του αδικήματος της απιστίας. Κατηγόρισε τον ΣΥΡΙΖΑ ότι πήρε την πρωτοβουλία για παραγραφή του συγκεκριμένου αδικήματος για να προστατέψει τον Π. Κουρουμπλή. Τόνισε πως θα ζητήσει να δικαστεί, αν η Προκαταρκτική Επιτροπή ζητήσει δίωξη για απιστία ή δωροδοκία για το ίδιο. Κάλεσε μάλιστα τον Π. Κουρουμπλή να ζητήσει να βρεθεί στην Επιτροπή ώστε να μπορεί να ζητήσει κατόπιν να δικαστεί και να μην κρυφτεί πίσω από την παραγραφή.

Σημείωσε πως ο εκάστοτε υπουργός δεν βγάζει τις τιμές των φαρμάκων, αυτό γίνεται από τις αρμόδιες επιτροπές. Κατέθεσε στοιχεία σύμφωνα με τα οποία 11 φάρμακα της Novartis αυξήθηκαν επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ μέχρι και κατά 350%.

Αναφερόμενος στην κατηγορία πως εξασφάλισε κονδύλι για αποπληρωμή χρέους προς την Novartis με αντάλλαγμα ποσό 2 εκατ. ευρώ, ανέφερε πως οι πληρωμές του ΕΟΠΥΥ δεν αποδεικνύουν την εκταμίευση ενός τέτοιου ποσού προς την Novartis. Πρόσθεσε πως επί ΣΥΡΙΖΑ η Novartis πήρε περισσότερα χρήματα από το κράτος.

Κατέθεσε τους ισολογισμούς της Novartis που δείχνουν πως ο χαμηλότερος τζίρος της εταιρείας έγινε κατά την θητεία του ως υπουργός.

Για την δεύτερη κατηγορία εις βάρος του ανέφερε πως παραβρέθηκε σε εκδήλωση που ήταν υπό την αιγίδα του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, λέγοντας πως δεν ισχύουν όσα γράφονται στον τύπο για το Harvard Project, αρνούμενος ότι έλαβε μέτρα υπέρ συγκεκριμένων φαρμάκων της εταιρίας, διότι δεν είχε την αρμοδιότητα υπογραφής του Δελτίου Τιμών των φαρμάκων.

Καταφέρθηκε κατά των ψευδών όπως τα χαρακτήρισε δημοσιευμάτων του Κ. Βαξεβάνη. Ανέφερε πως η κ. Λίνα Νικολοπούλου είναι ένα θύμα αυτής της ιστορίας, δεν είναι απατεώνας.

Συμπλήρωσε πως απλώς εφάρμοσε τις επιταγές του μνημονίου όπως ήταν υποχρεωμένος, ως προς τα νέα φάρμακα. Άνέφερε πως και ο υπουργός Α. Ξανθός βάζει επίσης νέα φάρμακα της Novartis στην σχετική λίστα. «Δεν μπορεί να τα παίρνει όποιος υπουργός βάζει φάρμακα στην λίστα» σημείωσε ο Α. Γεωργιάδης, λέγοντας πως υπήρχαν σχετικές επιτροπές στο υπουργείο για την είσοδο των νέων φαρμάκων, συνολικά με 33 άτομα. «Δεν είναι δυνατόν να μπορούσα να επηρεάσω 33 άτομα να υπογράψουν» σημπλήρωσε ο Α. Γεωργιάδης.

«Εξωφρενικό να με κατηγορεί ο ΣΥΡΙΖΑ που καταψήφισε όλα τα μέτρα για τον περιορισμό της φαρμακευτικής δαπάνης» πρόσθεσε.

Κατέθεσε στοιχεία για νόμο που εισήγαγε και ο οποίος μείωσε τα κέρδη της Novartis αλλά και σε 7000 άλλα φάρμακα. Αναφερόμενος στον κ. Παπαγγελόπουλο, είπε πως παραδέχθηκε πως είχε λάβει ελλειπή ενημέρωση καθώς και ότι μιλούσε με την κ. Τουλουπάκη. Ζήτησε να ανοίξουν τα τηλέφωνα του κ. Παπαγγελόπουλου για να φανεί οτι μαζί με την κ. Τουλουπάκη συντόνισαν την υπόθεση. Ζήτησε επίσης να κληθεί και η κ. Τουλουπάκη στην βουλή να δώσει εξηγήσεις για τις συνομιλίες αυτές.

Μίλησε για σκευωρία, λέγοντας οτι δεν τηρήθηκε η προδικασία και ότι ο Π. Πολάκης 14 μέρες πριν έρθει η δικογραφία στην Βουλή, προανήγγειλλε την δημοσιοποίηση της υπόθεσης. Αναρωτήθηκε ποιός έκανε τις διαρροές στο υπουργικό συμβούλιο.

Κατηγόρησε τον πρωθυπουργό Α. Τσίπρα, τον αναπλ. υπουργό Δικαιοσύνης Δ. Παπαγγελόπουλο την Γ.Γ. Δημόσιας Διοίκησης κ. Παπασπύρου για σκευωρία εναντίον του, ζητώντας από την Βουλή να ψηφίσει ναι στην προανακριτική και για απιστία, ώστε να μπορέσει να δικαστεί.

Απαντώντας ο Δ. Παπαγγελόπουλος είπε πως ο Α. Γεωργιάδης παραποιεί τα λόγια του, αρνούμενος οτι συνομιλούσε με την κ. Τουλουπάκη, παραδεχόμενος ότι συμφωνεί να ανοίξουν τα τηλέφωνά του. Για την γνώση της δικογραφίας ανέφερε πως δεν απαγορεύεται να λάβει γνώση ο υπουργός Δικαιοσύνης.

Πηγή: ΕΡΤ