Λυκουρέντζος: «Ευτελής ψευδομαρτυρία» όσα αναφέρονται στη δικογραφία

Στη δικογραφία κάτω από τον τίτλο «προκύπτουσες ενδείξεις» ουδένα στοιχείο υπάρχει που να με συσχετίζει με ενοχή, τόνισε ο πρώην υπουργός Υγείας, Ανδρέας Λυκουρέντζος, ο οποίος διατύπωσε την οργή του για το γεγονός ότι επανέρχεται στο βήμα της Βουλής για να μιλήσει για μια δικογραφία.

Ο κ. Λυκουρέντζος δήλωσε από την αρχή της ομιλίας του ότι επιθυμεί να αξιοποιήσει τη διάταξη 86 παρ. 6 του Συντάγματος για τη σύσταση Ειδικής Επιτροπής, ώστε να αποκαλυφθεί ειδικώς για εκείνον η αλήθεια και ανέφερε συγκεκριμένα: «Δεν με αφορούν οι εκτιμήσεις περί παραγραφής, με αφορά η αποκάλυψη της αλήθειας. Δεν πρόκειται να δεχθώ μακρόσυρτο διασυρμό της τιμής και της υπόληψής μου».

Ο κ. Λυκουρέντζος, ο οποίος διετέλεσε υπουργός Υγείας από τον Ιούνιο του 2012 έως τον Ιούνιο του 2013, εξήγησε ενώπιον της Ολομέλειας ότι δεν ανήκε σε εκείνον η αρμοδιότητα της γενικής διεύθυνσης Υγείας και συνεπώς ο σχεδιασμός της φαρμακευτικής πολιτικής ή έκδοση των κατά καιρούς δελτίων φαρμάκων και προς επίρρωση των λεγομένων του κατέθεσε το σχετικό ΦΕΚ, στα πρακτικά. «Δεν υπέγραψα ποτέ τίποτα και δεν έχω καμία σχέση με καμία εταιρεία και κανένα στέλεχος φαρμακευτικής. Οι αποφάσεις μου όλες είναι στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης. Υπέγραφα τις αποφάσεις σε συνεργασία με τα διευθυντικά στελέχη και αρνήθηκα υπογραφή σε πολλές περιπτώσεις» είπε.

Κάνοντας λόγο για «ευτελή ψευδομαρτυρία» εναντίον του, ο πρώην υπουργός, σημείωσε ότι στη δικογραφία χιλιάδων σελίδων, «εμένα δεν με κατηγορεί το FBI, δεν υπάρχει κανένα αντικειμενικό στοιχείο, το ρήμα “υποθέτω” υπάρχει».

ΑΠΕ-ΜΠΕ