Μήνυση Αβραμόπουλου κατά των δυο εκ των τριών προστατευόμενων μαρτύρων για την υπόθεση Novartis

Μηνυτήρια αναφορά κατά των δυο εκ των τριών προστατευόμενων μαρτύρων, για ψευδορκία, συκοφαντική δυσφήμιση και ψευδή καταμήνυση, κατέθεσε ο Δημήτρης Αβραμόπουλος.

Ο Ευρωπαίος Επίτροπος ζητά την άμεση ανάκληση των διατάξεων του εισαγγελέα Πρωτοδικών που επέτρεψαν στους συγκεκριμένους μάρτυρες να υπαχθούν στο νόμο περί προστασίας προσώπων.

Επίσης με επιστολή του στον Πρόεδρο της Βουλής, Νίκο Βουτσή αναφέρει πως έχει ενημερώσει τη Διεύθυνση Κοινοβουλευτικού Ελέγχου πως δεν θα μπορέσει να παρευρεθεί στη συνεδρίαση της Ολομέλειας για τη Novartis, λόγω υποχρεώσεων που απορρέουν από τη θέση του. Παρόλα αυτά, θα υποβάλλει υπόμνημα, όπως προβλέπεται από τη διαδικασία.

Η δήλωσή του:

«Συνεπής με όσα δήλωσα στη συνέντευξη Τύπου, κατέθεσα σήμερα στην αξιότιμη κα Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου μηνυτήρια αναφορά κατά των δύο προστατευομένων μαρτύρων στην υπόθεση NOVARTIS για ψευδορκία, συκοφαντική δυσφήμιση και ψευδή καταμήνυση, ζητώντας συγχρόνως να διερευνηθεί και η συμμετοχή και άλλων προσώπων, ηθικών αυτουργών και συνεργών και συμμετεχόντων στη διάπραξη και άλλων αυτεπάγγελτα διωκομένων εγκλημάτων.

Επίσης, κατέθεσα στον αξιότιμο κ. Αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου, ο οποίος εποπτεύει την Εισαγγελία Εγκλημάτων Διαφθοράς, αίτημα για την άμεση ανάκληση των διατάξεων του κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών, με τις οποίες οι δύο ψευδομάρτυρες και συκοφάντες υπήχθησαν στο Νόμο περί Προστασίας Μαρτύρων.

Από τα δύο δικόγραφα προκύπτει ότι:

Στη δικογραφία δυόμισι χιλιάδων σελίδων, δεν υπάρχουν παρά μόνο δύο παράγραφοι που αναφέρονται στο όνομά μου από τους δύο ψευδομάρτυρες και δεν υπάρχει ούτε μία λέξη των μαρτυριών η οποία να μην είναι ψευδής, αυταπόδεικτα και εμφανέστατα.

Η υπαγωγή τους στο καθεστώς προστασίας μαρτύρων θα πρέπει να επανεξετασθεί από τον αξιότιμο κ. Αντιεισαγγελέα του Αρείου Πάγου, ώστε οι σχετικές διατάξεις να ανακληθούν και οι ψευδομάρτυρες να οδηγηθούν στη Δικαιοσύνη και να τιμωρηθούν για τις εγκληματικές πράξεις που διέπραξαν με τις καταθέσεις τους.

Έχω απόλυτη εμπιστοσύνη στην Ελληνική Δικαιοσύνη, στην οποία προσέφυγα σήμερα και πιστεύω ότι σύντομα θα αποκαλυφθεί η σκευωρία και θα λάμψει η αλήθεια».

Η επιστολή του στον Πρόεδρο της Βουλής Νίκο Βούτση:

Προτεινόμενα για εσάς