"Ναι" στην Προανακριτική για τη Novartis από το Κίνημα Αλλαγής

Το Πολιτικό Συμβούλιο του Κινήματος Αλλαγής συνεδρίασε το μεσημέρι για τέσσερεις ώρες στα γραφεία της ΔΗΜΑΡ και συζήτησε όλα τα τρέχοντα πολιτικά ζητήματα και την πορεία προς το ιδρυτικό συνέδριό του. Φώφη Γεννηματά, Γιώργος Παπανδρέου, Θανάσης Θεοχαρόπουλος, Σταύρος Θεοδωράκης και Γιώργος Καμίνης συμφώνησαν για όλα τα τρέχοντα πολιτικά ζητήματα και επιβεβαίωσαν ότι οι διαδικασίες για το συνέδριο δεν θα αλλάξουν και θα ολοκληρωθούν όπως έχει αποφασισθεί. Από την συνεδρίαση απουσίασε ο Νίκος Ανδρουλάκης, ο οποίος βρίσκεται σε αποστολή του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Μεξικό.

Το Πολιτικό Συμβούλιο συζήτησε διεξοδικά την υπόθεση Νοvartis και στην απόφασή του ζητά την πλήρη διαλεύκανση όλων των πτυχών του σκανδάλου.

Όπως σημειώνει, «το Κίνημα Αλλαγής θα υπερψηφίσει στη Βουλή την πρόταση προανακριτικής επιτροπής και οι βουλευτές θα εξαντλήσουν κάθε δυνατότητα, ζητώντας:

– Να καταθέσουν στην προανακριτική επιτροπή της Βουλής οι τρεις “προστατευόμενοι” μάρτυρες και σε αντιπαράσταση με τα αναφερόμενα από αυτούς πρόσωπα.

– Οι βουλευτές-ανακριτές να ενημερωθούν για το σύνολο της αλληλογραφίας και των επαφών, μεταξύ των ελληνικών αρχών και των αμερικανικών υπηρεσιών.

– Να σταματήσει η αντισυνταγματική εμπλοκή υπουργών και λοιπών κυβερνητικών, κομματικών και εξωθεσμικών παραγόντων στο έργο της Δικαιοσύνης.Το Κίνημα Αλλαγής βρίσκεται σθεναρά απέναντι στις κυβερνητικές μεθοδεύσεις, στη χρησιμοποίηση παρακρατικών πρακτικών και στη στοχοποίηση πολιτικών προσώπων».

ΑΠΕ-ΜΠΕ